Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üvey kardeşi Kim Jong-nam'ı Malezya'da öldüren kadınlardan biri daha yakalandı. Kim'in cenazesine Malezya tarafından el konuldu.

İlk kadın suikastçinin havalimanında ele geçirilmesiyle gözlerin çevrildiği diğer kadının üstünden Endonezya pasaportu çıktı. Polis, kadının güvenlik kamerası görüntülerinden teşhis edildiğini belirtiyor.

ENDONEZYA PASAPORTU TAŞIYOR

Polis, Endonezya pasaportu taşıyan kadının havaalanındaki kamera görüntülerinden teşhis edildiğini açıkladı.

Hastanede ölen Kim Jong-nam'ın otopsisi tamamlandı ancak uluslararası haber ajanslarına göre otopsi Kuzey Kore ile Malezya arasında soruna yol açtı.  

Pyongyang yönetimi, Kim'in cesedinin kendilerine verilmesini istedi fakat bu talep kabul edilmedi.

Polis şimdi suikastle ilgili diğer şüphelileri arıyor. Dün yapılan açıklamada beş şüphelinin arandığı belirtilmişti.

DİĞER KADIN DÜN YAKALANMIŞTI

Zehirli sıvıyla suikasti düzenleyen diğer kadın da dün Kuala Lumpur Havalimanı'nda yakalanmıştı. Polis, tutuklandığı sırada yalnız olan kadının yanında Vietnam seyahat belgeleri taşıdığını söylemişti.

Malezya basını ise, polisin açıklamasından dakikalar önce Kuala Lumpur Havaalanı güvenlik kamerası görüntülerini yayınlamıştı. Görüntülerdeki kadının üstündeki beyaz tişörtte LOL yazısı seçiliyordu.

BİRİ ARKADAN YAKLAŞTI, BEZ PARÇASINI YÜZÜNE BASTIRDI

Havaalanında Macau'ya gitmek için uçak bekleyen 45 yaşındaki Kim, yüzüne sıvı içiren bir bez parçası tutularak öldürülmüştü. Malezya polisi, "Bir kadın arkadan yaklaştı ve bir sıvıya batırılmış bez parçasıyla yüzünü kapattı. Bunun ardından gözleri yanan kurban havaalanı resepsiyonundan yardım aldı. Hemen ardından da kaldırıldığı Putrajaya Hastanesi'nde hayatını kaybetti" açıklamasını yapmıştı.

OLAĞAN ŞÜPHELİ PYONGYANG

İngiliz Financial Times gazetesi, Kim'in güç savaşı nedeniyle Pyongyang tarafından öldürülmüş olabileceğine ilişkin iddiaları bugün sayfasına taşımıştı. Gazete "Kim Jong-nam bir zamanlar babaları Kim Jong-il'in varisi olarak görülüyordu ancak sahte bir pasaportla Disneyland'a giderken Tokyo'da gözaltına alınınca gözden düştü" dedi.

ESKİ LİDERİN EVLİLİK DIŞI İLİŞKİSİNDEN DOĞDU

Kim Jong-nam, Kuzey Kore'nin eski lideri Kim Jong-il ile Güney Koreli oyuncu Sung Hae-rim'in evlilik dışı ilişkilerinden dünyaya gelmişti.

Eniştesi öldürüldükten sonra yurt dışına kaçan Kim Jong-nam, Pyongyang yönetimine muhalif isimlerden biriydi. Kuzey Kore'deki rejimi 'şaka gibi' sözleriyle tanımlayan Kim, yönetimin  

dış dünyaya fıkra gibi geldiğini söylemişti.

Bir zamanlar ülkenin en önemli ikinci ismi olarak görülen Kim Jong-un'un eniştesi, önce Komünist Parti'den atılmış ardından da idam edilmişti.

Malezya, Kuzey Kore ile doğrudan ilişkisi olan birkaç ülkeden biri. İki ülkenin vatandaşları, vizesiz seyahat edebiliyor.

KİM JONG-NAM'IN CENAZESİNE OTOPSİ SORUNA YOL AÇTI

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üvey kardeşi Kim Jong-nam'ın cenazesi, Malezya'da soruna yol açtı.

Kim'in, Pazartesi günü Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da havaalanında uçak beklerken yüzüne kapatılan bir bez parçasını soluduktan sonra öldüğü açıklanmıştı.

Yetkililer Kim'in asıl ölüm nedeninin bulunması için Çarşamba günü otopsiye başladı, ancak Pyongyang yönetiminin buna karşı çıktığı belirtiliyor.

Uluslararası haber ajansları, isimlerini vermedikleri yetkililere dayandırdıkları haberlerinde, Kuzey Koreli yetkililerin Malezya'dan otopsiyi durdurarak cenazeyi kendilerine vermelerini istediklerini kaydediyorlar.

Reuters'a konuşan ve isimlerini vermeyen üç Malezya hükümet yetkilisi, Kuzey Kore yetkililerinin otopsiden vazgeçirmek için saatlerce uğraştıklarını söylediler.

Ancak Malezya cenazeyi vermeyi şimdilik reddediyor.

Reuters'a konuşan bir kaynak "Malezya hiçbir şeye zorlanamayacağını söyledi. Prosedürler neyse onu yerine getireceğiz" dedi.

Malezya, Kim Chol adı altında seyahat eden kişinin Kim Jong-nam olduğunu henüz resmi olarak doğrulamadı.

46 yaşındaki Kim Jong-nam bir zamanlar babası Kim Jong-il'in varisi olarak görülüyordu, ancak sahte bir pasaportla Disneyland'a giderken Tokyo'da gözaltına alınınca gözden düşmüştü.

İngiliz gazeteleri Çarşamba günü, Kim'in güç savaşı nedeniyle Pyongyang tarafından öldürülmüş olabileceğine ilişkin iddialar olduğunu yazdı.

Malezya polisi cesedin tutulduğu Kuala Lumpur Hastanesi Adli Tıp bölümü önünde nöbette

BİR KADIN GÖZALTINDA

Malezya yetkilileri 28 yaşındaki Doan Thi Huong'un olayla ilgili gözaltına alındığını duyurdular.

Polis yetkilileri, tek başına olan ve Vietnam pasaportu taşıyan şüphelinin havaalanındaki CCTV kameraları aracılığıyla tespit edildiğini açıkladılar.

Güney Kore basını, Kuzey Kore ajanı olduğu düşünülen iki kadının olayla ilişkili olduğunu ve havaalanından taksiyle kaçtıklarını öne sürüyor. Ancak Malezyalı yetkililer söz konusu iddiaları doğrulamadı.(internetingazetesi)