CHP lideri Kılıçdaroğlu: Daha fazla sokak protestosu düzenleyeceğim!

İngiliz The Times gazetesine röportaj veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan başlattığı ve İstanbul'da sonlandırdığı Adalet Yürüyüşün'ne değinerek, daha fazla sokak protestosu düzenleyeceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adalet Yürüyüşü hakkındaki sözleriyle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, "Eğer biri demokratik olmayan bir kültürden geldiyse, benim yürüyüşüme de terörist yürüyüş diyecektir" dedi.

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İngiliz The Times gazetesine yaptığı röportajda bundan sonra daha fazla sokak protestosu düzenleyeceğini belirtti.

 

Kılıçdaroğlu, "Yaşananları, insanların demokrasi mücadelesi olarak görüyoruz. Ama diğer yanda da, Saray'ın 15 Temmuz'u var. Saray darbe girişiminden yararlandı ve beş gün sonra olağanüstü hâl ilan etti. Buna 'Saray'ın darbesi' diyoruz" ifadesini kullandı.

 

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin karşısında olduğunu belirtirken yaşananları "halkın demokrasi mücadelesi" olarak tanımladığını söyledi.

"TERÖRİST TANIMINI KABUL ETMİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu ve partisi hakkında "Artık terör örgütleriyle birlikte hareket etme noktasına geldi" açıklaması üzerine Kılıçdaroğlu, "Terörist tanımını kabul etmiyorum, hatta buna gülüyorum" şeklinde cevap verdi.

 

Özgür bir ruhu olduğunu ve bununla baş edemediklerini belirten CHP lideri, "eğer biri demokratik olmayan bir kültürden geldiyse, benim yürüyüşüme de terörist yürüyüş diyecektir." dedi.