Kasım ayı enflasyonu açıklandı. TÜİK kasım ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre tüketici fiyatları kasımda aylık olarak yüzde 2.88, yıllık ise yüzde 84.39 yükseldi.  Giyim ve ayakkabı fiyatlarının ekime göre düşmesinin etkisiyle yıllık enflasyonda 18 ay sonra ilk gerileme kaydedildi.

 

Habertürk'ün haberine göre; Kasımda yıllık enflasyon yüzde 84.39 ile beklentilerin hafif altında kaldı. Giyim ve ayakkabı fiyatlarının ekime göre düşmesinin etkisiyle yıllık enflasyonda 18 ay sonra ilk gerileme kaydedildi. TÜİK kasım ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre tüketici fiyatları kasımda aylık olarak yüzde 2.88, yıllık ise yüzde 84.39 yükseldi. Piyasa beklentisi yıllık enflasyonun yüzde 84.78 gelmesi yönündeydi. Ekimde enflasyon yüzde 85.51 olarak açıklanmıştı. Böylece TÜİK verilerine göre kasım ayında Mayıs 2021'den bu yana ilk kez yıllık enflasyonda düşüş yaşanmış oldu.

 

 

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE'deki değişim, kasımda bir önceki aya göre yüzde 2.73, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 76.18 olarak gerçekleşti.