UEFA Avrupa Ligi'nde I Grubu 3. maçında Norveç temsilcisi Sarpsborg'a konuk olan Beşiktaş, ilk 6 dakikada 2-0 geriye düştüğü maçın 2.yarısında dillere destan bir performans göstererek 3-2 kazanmayı başardı.

Beşiktaş'ın geri dönüşü UEFA'nın da dikkatlerinden kaçmadı. Önce dün akşam atılan ''What.A.Come.Back'' başlıklı bir tweet, ardından Lens'in haftanın en iyi 11'ine seçilmesi gözlerden kaçmadı.

Dün akşam 23:00'da başlayan mücadele, adeta Sarpsborg'un golüyle başladı. 1.dakikada Rashad Muhammed'in golüyle geriye düşen Siyah-Beyazlı ekip, 6.dakikada Karius'un ileride yakalanmasıyla Heintz'in golüne engel olamadı. İlk yarı Sarpsborg'un 2-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı ancak Beşiktaş alışkın olduğumuz geri dönüşlerinden birini yapmak için soyunma odasına gitmişti. İkinci yaru Beşiktaş'ın baskılarıyla başladı. Larin-Wagner Love değişikliğiyle forvet hattını hızlandıran Beşiktaş'ın golü de gecikmedi. 62. dakikada Jeremain Lens'in ceza sahası dışından plasesiyle farkı 1'e indiren Beşiktaş, hemen 4 dakika sonra Lens'in ortasında Love'ın golüyle eşitliği getirdi.

Beşiktaş bu dakikadan sonra baskıyı arttırmaya başladı. Sarpsborg'u tamamen kendi yarı sahasına çeken Beşiktaş, 90.dakikada Lens'in gözlerin pasını silecek aşırtma golüyle tarihte 2. kez 2-0'dan gelip 3-2 kazanan Türk takımı olmayı başardı.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Sarpsborg teknik direktörü Geir Bakke: ''Beşiktaş'ın 2.yarıda 3 gol atarak geri dönüş yapacağını beklemiyordum'' ifadelerini kullandı. Bekke'nin açıklamalarının tamamı şu şekilde: ''Beşiktaş'ın en son maçında 6 pozisyon bularak 4 gol attığını biliyorum. Ama bu maçta 2 gol yedikten sonra ikinci yarı 3 gol atarak geri dönüş yapacağını beklemiyordum. Planlarımızda, Beşiktaş'ı gol pozisyonuna sokmamak vardı, 3. golü bulabilseydik sonuç böyle olmayabilirdi” diye konuştu. 

Maçın ilk 30 dakikasında istedikleri oyunu oynadıklarını dile getiren Bakke, "Beşiktaş'tan daha iyi bir takım olduğumuz için 2-0 öne geçmedik. Beşiktaş'tan daha istekli başladığımız için öne geçtik. Bu zaman diliminde üçüncü golü bulacak şansları yakalamamıza rağmen bunu beceremedik. Haliyle kaliteli ve iyi oyuncuları bulunan Beşiktaş, girdiği pozisyonları değerlendirerek istediği galibiyeti aldı. Beşiktaşı galibiyetinden dolayı tebrik ederim.''

Temsilcimiz Beşiktaş, I Grubu son maçında evinde Malmö'yü ağırlayacak. I Grubunda Genk 8 puanla lider durumda. Beşiktaş ise 7 puanla ikinci, Malmö 6 puanla üçüncü, Sarpsborg ise 5 puanla son sırada bulunuyor.Kartal'ın tur şansını sürdürmesi için bu maçta en az bir puan yeterli olacak. Sarpsborg Genk'e karşı kazansa bile Beşiktaş, averaj üstünlüğüyle gruptan çıkacak. Genk puan kaybederse, Beşiktaş gruptan lider çıkabilecek duruma gelecek.