İsveç’te, iktidar ve muhalefet partileri, hükümete koronaya karşı  mücadele etmesi için 30 Haziran’a kadar yetki  verdi.

İsveç’te, Mecliste grubu bulunan bütün partiler, onayladıkları bir Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile, koronaya karşı mücadele etmesi için sosyal demokrat Başbakan Stefan Löfven hükümetine geniş yetiler verdi. Hükümet, 30 Haziran’a kadar geçerli olan KHK ile koronanın ortadan kaldırılması için gerekli bütün önlemleri alabilecek.

İsveç’teki paskalya tatili nedeniyle 18 Nisan’dan itibaren yürürlüğe girecek KHK yetkisine göre, hükümetin alacağı önlemlerden bazıları şöyle sıralandı:

AVM ler, lokantalar, barlar, kütüphaneler, müzeler, vücut geliştirme salonları, yüzme havuzları kapatabilecek.
Her türlü düğün, kutlama ve benzeri özel toplantılar, sosyal buluşmalar ve kültürel etkinlikler yasaklayabilecek.
Seyahat ve ulaşım olanakları kısıtlayabilecek ya da tümden yasaklayabilecek.
Tren garları, havaalanları, otogarlar, limanlar, rıhtımlar, feribot bekleme salonları kısmen ya da tamamen kapatabilecek
Kimi iç ticari faaliyetlerine, ilaç ve sağlık alanında korunma malzemelerinin sağlanmasınae ve dağıtımına müdahale edebilecek.
Korona önlemlerinde gevşek kaldığı için eleştirilen hükümet artık Meclis’ten yasa çıkarmaya gerek kalmadan coronavirüsün yayılmasını önlemek için çok sert yasaklama kararları alabilecek.