İstanbulun Fatih ilçesinde bir çok tarihi iş hanına girerek 7 milyon lira çalan çete çökertildi. Kendine ‘Ayanlar’ ismini takan çeteye operasyon düzenlenmesinin ardından bölgede hırsızlık olaylarının azaldığı öğrenilirken, çetenin 4 saatte tam 50 iş yerine girdiği ve rekor kırdıkları ortaya çıktı.

Profesyonel Polis ekipleri, Geçtiğimiz aylarda İstanbul Fatih'te bulunan tekstil ürünlerinin satıldığı Yenihan'daki hırsızlık olaylarından sonra operasyon için düğmeye bastı. Çok kapsamlı olarak çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler hırsızlık yapanların ‘Ayanlar' isimli çete olduğunu belirledi.

TAM 2 AYDA REKOR VURGUN YAPAN ÇETE 200 İŞ YERİNDEN 7 MİLYON VURGUN YAPTI

Çete liderliğini Mazlum T.'nin yaptığı, çete liderinin yardımcısının ise Bayram Y. olduğu emniyet mensupları tarafından tespit edildi. Hafta sonları hanların boş olmasından yararlanan çete Pazar günleri iş hanlarının çatısından girerek, yaklaşık 2 ay içerisinde toplam 200 işyerini soyduğu belirlendi.

Operasyon 13 Ocak'ta Erciyes Han'da çeteye hırsızlık yaptıkları anda düzenlendi. Polis ekipleri, çete lideri Mazlum T. eşi Merve T. , Bayram Y. ve çetenin kasası Yüksel A. ile birlikte toplamda 9 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin bulundukları adreslerinde yapılan aramalarda emniyet mensupları bile şok edicek deliller ortaya çıktı. Çalıntı para ve ziynet eşyaları ile birlikte hırsızlıkta kullanılan araçlar da ele geçirildi.

KEŞİF YAPTILAR, REKOR KIRDILAR

Önce keşif yaptılar sonra soydular; Sorgu esnasında çetenin hedef aldıkları iş yerlerinde kılık değiştirerek keşif yaptıktan sonra hırsızlık yaptıkları öğrenildi. Güvenlik kameralarının incelemesi sonucu çetenin 4 saat içerisinde 50 işyerini soyarak rekor kırdıkları ortaya çıkarken, çeteye yönelik operasyonun ardından Fatih bölgesinden hırsızlık anonslarının azaldığı öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler ise adliyeye sevk edildi.