İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2023 bütçesini sunmasının ardından Saraçhane'deki başkanlık binasında toplanan meclis oturumuna siyasi parti grupları adına yapılan konuşmalarla devam edildi. İBB Meclisi’nin 115 milyar 250 milyonluk 2023 yılı bütçesi yaklaşık 10 saatlik oturumun sonunda oy çokluğu ile kabul edildi. Oturumda 6’lı Masa ve 'meşruiyet' polemiği yaşandı.

 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2023 bütçesini sunmasının ardından Saraçhane'deki başkanlık binasında toplanan meclis oturumuna siyasi parti grupları adına yapılan konuşmalarla devam edildi. Oturumun bu bölümünü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetti. 16.00 sıralarında başlayan oturum 02.00 sıralarında sona erdi. 115 milyar 250 milyon TL'lik bütçe, 10 saatlik oturumun sonunda oy çokluğu ile kabul edildi. 213 kabul, 35 ret oyu kullanıldı. Bütçe hakkında ilk konuşmayı MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz yaptı. Yılmaz “İstanbullunun sırtına 20 milyar TL bütçe açığı hedefliyor. Bu, bütçe denk bir bütçe değil. İBB bütçesi borç bataklığına sürükleniyor. İBB Başkanı 3.5 yılda vaatlerinin yüzde 60'ını gerçekleştirdiğini söylüyor ama bu oran yüzde 11. Burası siyasi nutuk atılacak yer değil. İBB Başkanı konuşmasında 6'lı Masa'dan, güçlendirilmiş parlamenter sistemden bahsetti. İBB Başkanı sadece 6'lı Masa'nın, Millet İttifakı'nın belediye başkanı mı? Bu konuşmayı yakıştıramadım. 6'lı Masa'nın 7'inci ayağı siz yok deseniz de duruyor. O ayağı ters yüz etmeye muktediriz” dedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik krize dikkat çekerek “AK Partililere göre süper güç olduk, dünya bizi kıskanıyor. Süper güç olamadık ama bakın ben size AK Parti sayesinde bu ülkede ‘süper güç' olanları sayayım. Ekmek bulabilmek süper güç, karnını doyurabilmek süper güç, kiralık ev bulmak süper güç, zamlara dayanabilmek süper güç, faturaları ödeyebilmek süper güç, arabayla gezmek, depoyu fullemek süper güç, aydınlanmak, ısınabilmek süper güç” dedi.

 

 

 Oturumun ilk bölümünde yaşanan cami tartışmasına değinen Özkan şöyle konuştu: "Sanki sadece Ak Parti cami yapabilir gibi algı yaratılmaya çalışıldı. Bu kabul edilebilir değil. Sancaktepe, Sultangazi, Bahçelievler, Bayrampaşa, Kartal'da bu dönemde İBB camiler inşa etti. Dinin siyasete alet edilmesi hassas bir konu. Camiler de bizim, cemevleri de bizim. Herkese eşit hizmet götürmek zorundayız. Tartışma sırasında AKP'li bir üye bize sataştı. 'Kafaları karışık' dedi. ‘Sisi'ye mi oy vereceksiniz, Binali Yıldırım'a mı' deyip sonra Sisi ile el sıkışıp Rabia heykellerini kaldıranların kafası karışık. Emevi Camiinde namaz kılacağız deyip Türkiye'yi küçük Suriye'ye çevirenlerin kafası karışık. HDP eşittir PKK deyip aynı partinin grup odasında pişkin pişkin poz verenlerin kafası karışıktır." ifadesini kullandı.