'IŞİD 2 Türk askerini yaktı' iddiasıyla yayınlanan video Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme geldi. Bakanlar Kurulu videonun gerçek olmadığı bilgisini verdi.

 

İki Türk askeri'nin yakılarak infaz edildiği iddiasıyla İŞİD tarafından yayınlanan görüntüler, Kurtulmuş’a soruldu. Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre, Bakanlar Kurulu'nun son yapılan toplantısında iki Türk askerine ait olduğu iddia edilen ve IŞİD tarafından internette yayınlanan görüntüler de tartışıldı.

Toplantıda, "Bu görüntüler ile ilgili tüm teknik inceleme yapıldı. Görüntüler gerçek değil. Montaj da dahil bir takım oynamalar ile üretilmiş" bilgisi paylaşıldı.

"O ASKER IŞİD'Cİ"

AK Partili Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, IŞİD videosunda yakıldığı iddia edilen iki askerden birinin IŞİD üyesi olduğunu, diğer askerin de Kilis'ten Suriye'ye kendisinin kaçmış olabileceğini iddia etti. Tayyar yakılma videolarının da TÜBİTAK'ın incelediğini söylemişti.

TAYYAR: BİRİNİN TSK İLE İLGİSİ YOK

Gaziantep Pusula gazetesine açıklamada bulunan Tayyar, yakıldığı iddia edilen isimlerden birisinin TSK'yla ilgisi olmadığını belirterek "Askeri kamuflaj içindeki Konya doğumlu olanı DAEŞ mensubudur. Askerle uzaktan yakında alakası yoktur" diye konuştu.

İkinci isimle ilgili de ‘tartışmaların sürdüğünü' ifade eden Tayyar, "Kilis karakolu'ndan giden birisi. Bu gönül rızasıyla mı yoksa kaçırıldı mı? Bu nokta araştırılıyor. Genel kanı kendisinin gittiği yönünde. Yürütülen çalışmanın resmi olarak bitmesi lazım" dedi.

CHP SÖZCÜSÜ BÖKE, DÜN IŞİD VİDEOSUNU SORDU

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK gündemine ilişkin dünkü açıklamalaında; IŞİD'in yayımladığı ve iki Türk askerinin yakıldığı iddia edilen görüntüleri de sordu.

"Türkiye çocuklarının akıbetini sorar" diyen Böke, "Siz başınızı yastığa rahat koydunuz mu?" diye sordu:

"ÇOCUKLARIMIZA NE OLDU?"

"Geçen haftadan bu yana Türkiye bir soruya yanıt arıyor. İki askere ait olduğu iddia edilen görüntüler konuşuluyor. Hükümet ve Genelkurmay görüntülerin gerçek olup olmadığına dair açıklama yapmadılar. Akıbetini soranları da açıkça tehditte bulundular. Hükümet ülkesine, basına, vatandaşlarına tehdit savuramaz. Türkiye çocuklarının akıbetini sorar. Çocuklarımıza ne olduğunu soramayacağımz Türkiye'yi reddediyoruz. Tehditlere boyun eğemeyeceğiz. Yanıtını alana kadar soracağız:

-Çocuklarımıza ne oldu?

-Neredeler?

-Görüntüler gerçek mi?

-Siz başınızı yastığa rahat koydunuz mu? Biz çocuklarımız için soracağız."(internetingazetesi)