Ailesini geçindirmek için kağıt toplayıcılığı yapan Haydar Çalışkan,”Koronavirüs salgınından dolayı tüm iş yerleri kapalı mecbur olarak bu işi yapıyorum yoksa eve ekmek götüremeyiz virüsten ölmezsek bile açlıktan ölürüz” dedi. Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında kağıt toplayıcılığının yasaklanmasına rağmen ailesine bakmak vegeçimini sürdürebilmek için çalışmaya devam ediyor. Elazığ'da geçimini sürdürebilmek amacıyla onlarca geri dönüşüm işçisi tedbirsiz bir şekilde çöplerden geri dönüşüm atığı topluyor.

Bunlardan sadece biri olan 4 çocuk babası Haydar Çalışkan, hayat hikayesini şu sözleriyle dile getirdi;

Uzun yıllardır ekmeğini sokaklardaki çöpleri karıştırarak kazandığını belirten Çalışkan, ”Bu işten başka gelirim yok 4 çocuk babasıyım bu işi yapmazsam aç kalırım bu devlet bu işi yapmamı istemiyorsa bana yardım elini uzatsın. Kendimi bildim bileli geri dönüşüm işçiliği yapıyorum.  Günlük ortalama 35 lira kazanıyorum, koronavirüs salgınından dolayı işyerleri kapalı bundan dolayı da başka yerlerde de çalışamıyoruz” dedi.

Ailesine bakmak için çalışmak zorunda olduğunu anlatan Çalışkan şuları söyledi:

“Mecbur olarak bu işi yapıyorum yoksa eve ekmek götüremeyiz virüsten ölmezsek bile açlıktan ölürüz. Virüs salgınından korkmuyorum korursa cenap-ı Allah korur Allah ne yazmışsa onu görürsün. Devlet insanlara dışarı çıkmayın, dükkanlarını kapatın, işe gitmeyin diyorsa hurdacılara para yardımı yapsın zengine para yardımı yapıyor ama fakire yapmıyor. Ne yapacak bu fakir, açlıktan ölecek açlıktan ölse bile virüs bulaştı diyecekler. Devlet bu işi yapmamamızı istiyorsa bize iş versin” çaresiz bir şekilde ifade etti.