Instagram çeşitli uygulama kararları alarak bir süre gündemde idi. Aldığı bazı kararlar ile beğeni sayısını kaldıracağını duyuran instagram daha sonra takip Sekmesini kaldıracağını açıkladı. Şimdide instagramın bir uygulaması olan patrol adındaki uygulamayı kaldıracağını duyurdu.   

Kullanıcıların takip ettikleri kişilerin instagramdaki hareketlerini görebilmeyi saplayan patrol isimli uygulama instagramın kurallarını çiğnediği gerekçisiyle uygulamayı kaldıracağını duyurdu.

İOS tarafından temmuz ayında çıkarılan patrol isimli uygulama sayesinde kullanıcılar takip ettiği kişilerin kimin fotoğrafını beğendiğini kimin fotoğrafına yorum yaptıklarını görebiliyorlardı. İnstagramın yayınladığı bildiride bu uygulamanın instagram kurallarını çiğnediğini belirterek uygulamayı kaldıracaklarını belirtti. Stalker’ları oldukça üzen bu durum artık kişilerin takip ettikleri insanların ne yaptıklarını göremeyeceği anlamına geliyor. 

İlk başta uygulamanın amacı kişilerin takip ettiği insanlarla etkileşimiyle birlikte yeni insanlar keşfetmeleri ve takip edebilmeleriydi. Fakat zamanla uygulama kullanım amacının dışına çıkarak stalk için bir mecra haline geldi. Bu durumdan şikayetçi olan instagram ekibi duruma el atarak kaldıracaklarını belirtti. Son güncellemesiyle de beraber takip ettiklerinin beğenilerini ve yorumlarını gösteren buton kalktı. Bununla birlikte de bazı uygulamalar amaç dışına çıkarak bu özelliği sağlamaya başladı. İnstagramın bu tarz diğer uygulamaları da kaldırılacağı düşünülüyor.