ÇİN 'in Vuhan kentinden yayılan koronavirüs, gün geçtikçe daha çok ülkeye sıçrıyor. Koronavirüs salgını birçok ülkeye yayıldı ve ölü sayısı binleri buldu. İngiliz medyası güvenli tatil için Türkiye tavsiyesinde bulundu. Salgın, şimdiye kadar aralarında Fransa, İngiltere ve Almanya'nın da olduğu 32 ülkeye yayıldı. Hastalığa karşı korku seviyesi artarken, uçaklarda sefer iptalleri ardı ardına geliyor, tatilciler de seyahat planlarını gerçekleştiremiyor.

Türkiye, güvenli ülkelerden

Söz konusu haberde, güneşin ve kumsalların tadını çıkarmak için uzun mesafeli uçuş süresi olmadan Türkiye'ye gidilebileceği kaydedildi. Türkiye'nin, kış güneşi için de ideal tatil noktası olduğuna vurgu yapıldı. İngiltere'de yayımlanan bir gazetenin, yeni tip koronavirüs tehdidi açısından tatil için güvenli ülkeler arasında Türkiye'yi göstermesi, İngilizlerin gözdesi Muğla'daki turizmcileri mutlu etti.

İstanbul, Türkiye'nin kalbi

Dünyadaki hiçbir şehrin İstanbul ile karşılaştırılamayacağına dikkat çekilen İngiliz Daily Express gazetesinde yer alan haberde ayrıca İstanbul'un Türkiye'nin kültürel kalbi olduğu hatırlatıldı. İzmir'in Selçuk ilçesine de işaret edilen haberde, bu ilçenin portakal ağaçlarıyla kaplı geniş bulvarlara ve şehir merkezine serpilmiş antik kalıntılara sahip olduğu belirtildi.

İngiliz basını harita yayınladı
Hastalığa karşı korku seviyesi artarken, uçaklarda sefer iptalleri ardı ardına geliyor, tatilciler de seyahat planlarını gerçekleştiremiyor. Tüm bunlar yaşanırken, İngiliz Daily Express gazetesi, güvenli bir tatil için paylaştığı haritada 6 ülkeyi sıraladı. Bu ülkeler; Türkiye, Polonya, Macaristan, Barbados, Jamaika ve Meksika...

Muğla'ya 2019'da gelen yabancı turist sayısı 2018'e göre yüzde 16 artışla 3 milyon 266 bin 650'ye ulaştı.