Ekrem İmamoğlu basın mensuplarının sorularını Cuma namazı çıkışında yanıtladı. Muharrem İnce kendisine eşlik etti ve omuz omuzayız mesajları verildi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu gündeme dair sorulara yanıt vererek bazı soru işaretlerine açıklık getirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlarken cuma çıkışında halkında ilgisiyle karşılaştı.

İmamoğlu kendisine sorulan, rakibiniz Binali Yıldırım, asıl mağdurun kendisi olduğunu söylüyor, oylarının gasp edildiğini ve madur edildiğini halkın 23 haziranda buna en güzel cevabı vereceğini söyledi bu konuda ne diyorsunuz sorusu üzerine;
"Acaba Binali Yıldırım söylediği bu laflara kendisi inanıyor mu? Bence o da buna inanmıyor. Oyların gasp edilmesi falan yok öyle bir şey. Halk gerçeği biliyor ne olduğunu görüyor. O bence bu sözlere kendi de inanmıyor. Mağdur olan 16 milyon İstanbul halkıdır. Mübarek Ramazan ayında halk evine yemek götüremezken, işsizlik varken, geçim sıkıntısı varken halkı yerel seçimle uğraştırıyor. Onun tek mağduriyeti partisi tarafından aday gösterilmesidir." ifadelerini kullandı.

Bir muhabirin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TC ibaresinin belediye tabelasına tekrar konulmasıyla CHP'nin riyakarlık yaptığını ve Ramazan ayında yapılan dini kitaplar fuarına İmamoğlu tarafından izin verilmediğine dair açıklamalarını anımsatması üzerine İmamoğlu şunları söyledi:

Mübarek Ramazan ayındayız. Yalan söylemek, iftira atmak, çalmak, kul hakkı yemek, bunlar büyük günahtır. Maalesef bunlar da iftiradır. Türkiye Cumhuriyeti ve cumhuriyetin değerleri bizim için çok önemlidir. Dini kitaplar fuarı konusuna gelince orada yanlış bir algı oluşturuluyor. Benim böyle bir karar vererek bu tür şeylere karşı olmam mümkün değildir. Seçilmiş bir belediye başkanı olarak fuar başvurusuna baktım, belediye içindeki bürokrasiyi çağırdım. İtfaiye, ulaşım, güvenlikle ilgili müdürlere sordum ne düşünüyorsunuz uygun mu dedim. Onlar da o bölgede bunun doğru olmadığını zaten bu yıl yapılmaması gerektiğini düşündüklerini bu yönde bir karar aldıklarını söylediler. Ben de madem siz öyle bir karar almıştınız madem uygun görmediniz o halde biz de o karara uyalım bu sefer dedim. Daha sonra da fuarı düzenleyenleri davet edip size başka bir yer tahsis edelim mi, orada yapılmamasına siz ne diyorsunuz diye görüşlerini alacaktım pazartesi davet ettim, cumaya ertelediler. Zaten sonraki günde de biliyorsunuz YSK böyle bir karar alınca o işi gerçekleştiremedik. Orada tamamen bürokrasinin bilerek de olabilir öyle bir kararı bana bildirmesi belki kandırmacadır. Ama ben geçici görevde bulunan Vali beye sesleniyorum. O yanındaki bürokrasiyi çağırsın sorsun neden izin vermediniz diye sorsun bakalım ne cevap verecekler kendisine. Ayrıca tesbitimiz de var orada işinin ehli olmayan bürokrasilerle de 24 haziranda görüşeceğiz o zaman gereği yapılacak"

Bağış kampanyasına da değinen İmamoğlu kendisine bu demokrasi yolunda destek olan olmayan herkese teşekkür etti.

İmamoğlu'nun yanında yer alan Muharrem İnce'de gazetecilerin sorusu üzerine YSK'nın kendi yanlışını millete malettiğini aslında YSK'nın seçimi değil kendisini iptal ettiğini söyledi. İnce, her kesime seslenerek 24 Haziran günü Ekrem İmamoğlu'nu büyük oy farkıyla yeniden seçilmesi için vatandaştan destek istedi.

demokrasigazetesi.com