UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turu kuraları çekildi. Fenerbahçe’yi eleyen Zenit, İspanyol ekibi Villarreal ile eşleşirken, Galatasaray’ı eleyen Benfica’nın kuradaki rakibi ise Dinamo Zagreb oldu.


Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı organizasyonunda son 16 turu eşleşmeleri, İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen kura çekimi sonucu belirlendi.

Kurada aynı ülkeden takımların eşleşmesine izin verilirken, bu turda ilk maçlar 7 Mart’ta, rövanşları ise 14 Mart’ta yapılacak.

UEFA Avrupa Ligi’nin final maçı ise 29 Mayıs’ta Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.

AVRUPA LİGİ SON 16

Chelsea (İngiltere) – Dinamo Kiev (Ukrayna)

Eintracht Frankfurt (Almanya) – Inter (İtalya)

Dinamo Zagreb (Hırvatistan) – Benfica (Portekiz)

Napoli (İtalya) – Salzburg (Avusturya)

Valencia (İspanya) – Krasnodar (Rusya)

Sevilla (İspanya) – Slavia Prag (Çekya)

Arsenal (İngiltere) – Rennes (Fransa)

Zenit (Rusya) – Villarreal (İspanya)

UEFA takımlar hakkında istatistiki verileri de resmi sitesinde paylaştı

Zenit, 2007/08 UEFA Kupası turunun 32'nci turunda Villarreal'i yenerek o sezon kupayı kaldırmaya gitti. Rusya ekibi, İspanya'da 2-1 mağlup etmeden önce evinde 1-0 kazandı, bu da deplasman gollerinde ilerleme kaydettiği anlamına geliyor.

Arsenal kaleci Petr Cech, bu sezon sonunda emekli olacak, iki sezon Rennes için oynadı, 2002/03 ve 2003/04

Chelsea - Dynamo Kiev maçı: Futbol kariyeri boyunca her iki kulüpte oynayan ünlü golcü Ukrayna teknik direktörü Andriy Shevchenko'nun ilgisini çekecek.

Frankfurt - Inter maçı: İki eski galibi içeren tek eşleşme. Alman tarafı 1980'de kupayı kaldırdı ve İnter 1990'larda sekiz mevsimde üç ünvan kazandı.

Sevilla - Slavia Prag maçı, İki takım 2007/08 UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında karşılaşmıştı. İspanyol ekibi Sevilla, evinde 4-2, ve Çek başkentinde de 3-0 kazanmıştı. 


Haber ve Çeviri: Harun Gencel