Sahte doktor  Osman Çakmak, bir hastayı özel firmaya ait ambulansla başka bir şehre naklederken yakalandı. Gözaltına alınan Osman Çakmak’ın ‘dolandırıcılık’, ‘kamu görevini usulsüz üstlenmek’ suçlarından kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Pişman olduğunu söyleyen Çakmak, serbest bırakıldı.

 

Hürriyet'te yer alan habere göre; İsmi Osman Çakmak olan ve Siirt nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen kişi, doktor kimliği olmadığını, ancak kaşesinin bulunduğunu söyledi. Kaşeye bakan polisler, üzerinde “Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Osman Çakmak Diploma Tescil No:153912” ibarelerini gördü. Polis, Çakmak’ı şüpheli hareketleri üzerine ambulanstan indirerek Erzincan Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. 

 

 Yapılan soruşturmada tıbbi sekreterlik bölümü mezunu olduğu öğrenilen Osman Çakmak’ın Ambulans şoförlerine de kendini ‘doktor’ olarak tanıttığı tespit edildi. Gözaltı işlemi uygulanan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan Osman Çakmak, dün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Osman Çakmak’ın ‘dolandırıcılık’, ‘kamu görevini usulsüz üstlenmek’ suçlarından kaydı olduğu belirlenirken, bastırdığı sahte kaşeye de el konuldu. Ambulanstaki hasta ise Erzincan’da yapılan muayenenin ardından İstanbul’a gönderildi. Osman Çakmak, Emniyet’teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinde, “Ben bir hata yaptım, cahillik ettim, pişmanım” diyen Çakmak, serbest bırakıldı.