Ataşehir’de katıldığı Kars etkinliğinin çıkışında açıklama yapan CHP’li Akif Hamzaçebi, İstanbul’u kazanacaklarına inandığını İstanbul’un ve Türkiye değişeceğini ifade etti.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Aday adaylığını açıklayan Akif Hamzaçebi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için yola çıktığını, çalışmalarını sürdürdüğünü ekledi.

Sürekli aktif bir şekilde halkın içinde olan ve İstanbulluların sorunlarını dinleyen Hamzaçebi, Partisi CHP’den 22 ve 23. dönem Trabzon, 24, 25 ve 26. dönem İstanbul Milletvekili seçilerek TBMM’de parlamenter olarak görev yaptı, TBMM Grup başkanvekilliği yanı sıra 15 Şubat 2018 tarihinden bu yana Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreterliği görevini yürüten CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Aday adaylığını açıklayan isimler arasında yer alıyor.

İBB Başkan aday adaylığı için İstanbul halkının isteği ile yola çıkan ve  bir süredir hazırlıklarını sürdüren Hamzaçebi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını  kazanmak iddiası ile çalışmalarını sürdürdüğünü her fırsata dile getirmekte.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanma iddiasında olduklarını kaydeden Akif Hamzaçebi, Büyükşehir Belediyesini kazanacaklarına inandıklarının altını çizerek; “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanacağımıza inancım tamdır. Bütün parti, ekip grup olarak buna kilitlendik. Sadece İstanbul değil; Ankara’yı, Antalya’yı, Adana’yı, Mersini, Balıkesir’i kazanacağız. Şu an bizde olanları saymıyorum, Eskişehir gibi… Bizim olanları zaten kazanacağız. Türkiye dönecek. “İstanbul Değişirse Türkiye değişir. İstanbul değişecek, Türkiye değişecek” ifadelerine yer verdi.

Akif Hamzaçebi Türkiye’nin her kesiminden halkın sevdiği bir siyasetçi parti ve görüş ayrımı yapmadan Karadenizlilerin saygı ve sevgi ile karşıladıkları Hamzaçebi İstanbul’daki ağırlıklı Karadeniz nüfusu dışında doğulu ve muhafazakâr kesim tarafından duruşu ile takdir toplayan ve İstanbul belediyesi için kazanma şansı en yüksek aday olarak gösteriliyor.