ABD'nin Minneapolis kentinde polisin orantısız güç uygulayarak ölümüne sebep olduğu George Floyd'un ardından ülkede gösteriler devam ediyor.

Los Angeles, New York, Seattle ve Washington başta olmak üzere birçok kentte gösteriler devam ederken, Minneapolis Şehir Konseyi flaş bir karar aldıklarını duyurdu.

Şehir Konseyi, "Veto almayacak bir karar ile Minneapolis Polis Departmanı'nda reform yapılamayacağı konusuna katılıyoruz ve mevcut polis sistemini değiştirmek istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Bu açıklama, şehirde polis sisteminin değişeceğinin sinyali olarak büyük yankı uyandırdı.

Bir gün önce Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey, göstericilerle bir araya gelerek bu kararı desteklemediğini duyurmuştu. Protestocuların arasına giren Frey, Minneapolis Polis Departmanı’na ayrılan bütçenin azaltılmasını desteklemediğini vurguladıktan sonra büyük tepki çekmişti. Göstericilerin yuhalamaya başladığı Frey alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştı.

20 BİN İNSAN TOPLANDI

Pazar günü protestoların en yoğun olduğu şehir Los Angeles’tı… Yaklaşık 20 binden fazla insan Hollywood Bulvarı’nı doldurarak ırkçılığı ve sistematik şiddeti eleştirdi.

New York’ta ise birbirinden bağımsız onlarca grup protesto gösterilerini sürdürdü. Çok sayıda protestocu, “Polise para vermeyin, okullara para verin” yazan pankartlar taşıdı.

SEATTLE'DA KORKUTAN KARE

Protestoların yoğun olduğu Seattle’da tabancası olan bir kişinin otomobille göstericilerin arasına girmesi ve bir kişiyi kolundan vurması büyük panik yarattı. Reuters haber ajansının servis ettiği fotoğraflarda siyah otomobildeki bir kişi kalabalığın arasına girerek bir göstericiyi kolundan vuruyor.

Siyah arabanın içinden çıkan siyah sweatshirtlü adam kalabalığın arasına girdikten sonra tabancasını çıkardı. Bir göstericiyi kolundan vuran saldırgan etrafa korku saçtı. Vurulan adama ise kırmızı gömlekli protestocular yardım etmeye çalıştı.
Daha sonra olay yerindekiler vurulan gence müdahale ederken saldırganı da durdurmaya çalışıyor.

Protestocular yaralı adama müdahale ediyor.