Fransa'da ekonomik sıkıntılar çeken üniversiteli bir öğrenci, kampüste bulunan bir restoranın önünde kendisini yaktı. Sosyal medya hesabı üzerinden bir yazı yazan genç şu ifadeleri kullandı “Büyük oranda ekonomik sıkıntılar çekiyorum. Ölümümden Fransa'nın başına gelen son 3 Cumhurbaşkanı ve Avrupa Birliği sorumludur” dedi.

Ekonomik Sıkıntılar Çekiyorum

Sosyal medya üzerinden paylaştığı bir gönderide ekonomik sıkıntılarından bahseden genç öğrenci “Geleceğimi çok belirsiz görüyorum. Ölümünden 3 cumhurbaşkanı ve Avrupa Birliği sorumludur” ifadelerini kullandı.

%90 Oranında Yandı

Saint Etienne şehrinde kendini yakan öğrenci, o sırada yanında bulunan kız arkadaşının sağlık ekiplerine haber vermesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Vücudunun yüzde 90'dan fazlası yandığı öğrenilen üniversiteli öğrenci şu an yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyor.

İntihar Girişimi Ekonomik Sıkıntıdan Ziyade Politiktir

Fransa Yükseköğretim Bakanı olayın duyulmasının ardından Lyon şehrindeki üniversitenin yetkililerinden olayla ilgili bilgi aldı. Fransa savcılığı vaka ile ilgili soruşturma başlattı.

Olayla ilgili birtakım açıklamalar yapan öğrenci sendikası Solidaires “Bu intihar girişimi ekonomik sıkıntılardan ziyade politiktir” sözlerini kullandı. Fransa'da öğrenim gören tüm öğrencileri eylem yapmak için olayın yaşandığı lokantanın önüne çağırdı.

Lyon üniversitesi ise, bu durumdaki öğrencilere destek vermek amacıyla psikolojik danışmanlık hizmetini devreye sokacağını açıkladı