Fenerbahçe Kulübü'nün Paribu ile işbirliği yaparak ürettiği token resmiyet kazandı. 'Fenerbahçe Token' olarak isimlendirilen kripto varlık sistemi ön satışla birlikte devreye girdiği andan itibaren 15 Milyon Tl kazandı. Aynı zamanda sarı lacivertli ekip kendi tokenının yazan ilk kulüp oldu.

Fenerbahçe Token, Etherum blokzincirinde üretilen bir “utility token” olarak piyasaya resmen sunuldu. Token sahipleri aynı zamanda Fenerbahçe Kulübü'nün marşları, forma tasarımları, tesislerdeki isimlerin seçimi gibi kararlarda da belirleyici olabilecek. Aynı zamanda token sahipleri futbolcularla tanışma stat turları gibi çeşitli fırsatlardan yararlanabilecek.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Paribu CEO’su Yasin Oral’ın katıldığı basın toplantısında, Fenerbahçe Token’in piyasaya girmesinin ardından ‘Seçenek 2’ olarak satışa sunulan 30 TL değerindeki 500 bin adet (15 milyon TL) Token 30 saniye içerisinde tükendi. Paribu CEO’su Yasin Oral, “Bu arada Seçenek 2 30 saniyede tükenmiş” derken, Başkan Ali Koç bu durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi ve “Nasıl olur ya! Haksızlık, daha biz alamadık” diye tepki gösterdi. Kısa bir süre sonra tekrar söz alan Oral, 15 TL değerinde satışa çıkan 20 milyon ‘Seçenek 1’ Token’ların da bitmek üzere olduğunu duyurdu ve “Seçenek 1 de bitmek üzereymiş. Sanırım basın toplantısı bitmeden hepsi bitecek” ifadelerini kullanırken Başkan Ali Koç “Ciddi misin?” karşılığını verdi.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün buradan elde edeceği gelirin 3/1'lik kısmını mevuzat gereği harcama ve transfer limitlerine doğrudan pozitif bir etki sağlayacak. Fenerbahçe Token'ın maksimum arzı 190.700.000 olacak.