İsrail güvenlik güçlerinin gözetimi altında olan 140 fanatik Yahudi, uzun süredir işgal altında olan Kudüs’te bulunan ve Müslümanlar için önemli bir yere sahip olan mescidi aksaya baskın düzenledi.

İsrail polisinin de destek verdiği ve eşlik ettiği 140'ın üzerinde fanatik Yahudi, uzun zamandır işgal altında olann ve Müslümanlar için mabedi ve  önemli bir yere sahip olan Mescid-i Aksa’nın avlusuna girdiler.

Olayla ilgili Kudüs İslami vakıflar idaresi yazılı açıklama yaptı. İsrail güvenlik güçlerininde destekleri ile 140 fanatik Yahudi’nin toplu bir biçimde  Mescidi Aksa’nın El-Megaribe kapısından girerek haremi Şerife şuursuzca ve umursamazca baskın yaptığı belirtildi.

Diğer yandan Kudüs yerel basınına yansıyan görüntülerde, Mescidi Aksa’nın doğusunda yer alan rahmet kapısı önünde Talmudik ayin yapmaya çalışan bazı Yahudilerin İsrail polisi tarafından dışarıya çıkarıldığı belirtildi. Bu sırada Mescidi Aksa'da bulunan Filistinlilerin tekbirler getirerek fanatik Yahudilere tepki gösterdiği kayıtlara geçti.

Alandan çıkarılmalarına rağmen fanatik Yahudiler günün değişik saatlerinde Mescidi Aksa’nın içerisine giriyor. Bu durumdan dolayı Mescidi Aksa’nın çevresinde sık sık gerginlik hat safhaya tırmanıyor. Zaman zaman Filistinliler ve İsrail polisi arasında da tartışmalar yaşanıyor.