Facebook'un iOS ve Android mesajlaşma uygulaması Facebook Messenger için yeni bir güncelleme yayınladı. Güncelleme ile birlikte Facebook, Messenger'ın tasarımında değişime giderken, Messenger'ın en efektif özelliklerinden birini de kaldırdı.

Messenger 2018 yılında kapsamlı bir tasarım değişikliğinden geçmişti. Facebook, uygulamayı daha basit ve gereksiz içeriklerden arındırılmış hâle getirmenin sözünü vermişti. Şu anda Facebook’un, Libra krito para projesinin gözetimini üstlenen blockchain biriminin başında olan David Marcus, bir zamanlar Messenger’dan sorumluydu. O zamanlar da Messenger, her şeyi içinde barındıran bir platform hâline gelmeye başlamıştı.

Şimdi eski ürün şefi ve Messenger genel müdür yardımcısı Stan Chudnovsky’nin yönetiminde, uygulama tekrar daha düzenli hâle geliyor. Başlangıçtaki amacı olan işlevsel bir mesajlaşma uygulaması olma yoluna tekrar geri dönüyor. Sürecin bir parçası uygulamadan iş odaklı unsurları çıkarmak oldu. Messenger’ı bir tür metin tabanlı müşteri hizmetleri merkezi olarak tanıtan özellik ise korundu.

MESSENGER'DAN İKİ ÖZELLİK KALDIRILDI
Facebook, Messenger'a sadece özellik eklemedi bazı özellikleri de uygulamadan çıkardı. Bunlardan biri de Keşfet sekmesi oldu. Messenger'ın aktif sekmelerinden biri olan Keşfet, yeni güncelleme ile birlikte tamamen ortadan kaldırıldı. Bir başka ortadan kaldırılan özellik ise Messenger sohbet bot'ları oldu. Ancak sohbet bot'ları uygulamadan tamamen kaldırılmadı, bunun yerine arama yapılarak ulaşılabilir hale getirildi.

Keşfet sekmesi daha önce kurumsal hesapların yer aldığı bir bölümdü. Bunların bazıları da Facebook’un yapay zekâ teknolojilerini kullanarak müşteri hizmetlerinde devrim yapmayı hedeflediği sohbet robotlarından oluşuyordu.