Facebook, Bonfire olarak adlandırılan sekiz kişinin aynı anda konuşabilmesine olanak sunan Instagram ve Snapchat gibi uygulamalarda bulabileceğiniz özel efektler içeren yeni bağımsız bir grup görüntülü sohbet uygulaması test ediyor.

Ancak, uygulamalı testleri üzerine TechCrunch Haber Yayını; Kullanıcıların Bonfire'ı kendi indirmeden sohbetlere doğrudan Messenger'a katılmalarına izin verdiklerini öğrendi. Bonfire uygulaması şu an yalnızca Danimarka'da mevcut olsa da kullanıcılar, dünyanın dört bir yanında olan kişileri Messenger aracılığıyla sohbetlerine davet edebiliyorlar.

Bu uygulama, Facebook'un çok ekranlı bir grup görüntülü sohbet başlatma yetkisine sahip olmakla birlikte Bonfire için bir ev oluşturmasına ve aynı zamanda Messenger'ın 1,2 milyar aylık kullanıcılarının anında katılımına izin verebilir. Bu, kapanmalara yol açan cansız çekişten kurtarabilen haber spikeri Paper, Snapchat alternatif  Slingshot, haber uyarı uygulaması Bildirim ve video profil uygulaması Lifestage gibi diğer tek başına Facebook uygulamalarındandır

Sonraki Web'i Matt Navarra, ilk olarak Danimarka App Store'da uygulamanın yerini tespit etti. The Verg, ilk olarak Facebook'ta Bonfire'i Temmuz ayında inşa ettiğini bildirdi. TechCrunch, uygulamayla ilgili yorum yapmak için Facebook'a ve ABD'de ne zaman piyasaya çıkabileceğini anlattı. İşte bir Facebook sözcüsünün bize söylediği:

"Facebook Inc'de yeni ürün ve hizmetleri test etmeye devam ediyoruz. Messenger da dahil olmak üzere, gruplar halinde veya birey olarak görüntülü sohbet edebilmek için insanlar için çok fazla deneyime sahibiz. Herkesin teknolojiyi nasıl kullandığı ve onlara harika deneyimler kazandırabilmemizle ilgileniyoruz. Danimarka'da Bonfire dediğimiz bir uygulamada çok küçük bir test yürütüyoruz. Şu an paylaşacak başka bir şeyimiz yok. "

Kendi ülkesinin doğası gereği, bunun açıkça Facebook'un performans gösterdiği bir test olması ve bunun gruptaki görüntülü sohbetin artan popülaritesi karşısında olduğu görülüyor. TNW, Ağustos ayı ortasında Danimarka App Store'da ilk kez piyasaya sürülen ve daha sonra bu ay içerisinde özel efektler yapma becerisi ile güncellenen Bonfire uygulamasıının 2.000 kez indirildiğini söyledi.

Bonfire, Sequoia'nın liderliğinde 50 milyon dolarlık yeni bir fonlama turu düzenleyen Meerkat, canlı performans uygulamasının yapımcılarından genç odaklı grup video sohpeti yapılan Houseparty'nin bariz bir klonudur

Son zamanlarda, Skype, grup içi sohbet özelliğini ifadeler gibi eğlenceli özellikleriyle geliştirmek için uygulamasını güncelledi; buna karşın, iMessage tabanlı Fam gibi birtakım kişiler sahneye girdi. Uygulama ayrıca Houseparty, Airtime, ooVoo, Marco Polo ve diğerleri ile grup videosunda ve bir dereceye kadar Tumblr'ın Cabana veya YouTube'un Uptime gibi videolarını ortak izlemek için kullanılan uygulamalarla yarışıyor.

Messenger'da doğrudan bir Bonfire sohbetine katılabilir ve Messenger'la Bonfire'ı iç içe kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bu alandaki diğer uygulamalardan farklı olarak Facebook'un Bonfire'ı, yalnızca yüz yüze görüşmeler yoluyla özel bir alanda arkadaşlarıyla takılmanın bir yolu değil, aynı zamanda içeriği Facebook'un mevcut sosyal ağ uygulamaları, Facebook'un kendisi, Instagram ve Messenger da dahil olmak üzere. Sohbetinizden çıkmadan video sohbetinizden ekran görüntüleri alıp Facebook, Instagram, Messenger'a ve başka yerlere paylaşabilirsiniz.

Messenger'ın zaten kendi bölünmüş ekranlı grup video görüşme özelliği var. Ancak bu uygulama bir yardımcı program olarak tasarlanmıştır. Bonfire ön plana çıkarıyor, böylece sohbetinize hemen başlayabilirsiniz, ancak Messenger entegrasyonu sayesinde arkadaşlarınızın ayrı bir uygulamayı indirmesi gerekmez.