Sosyal medyada sıkça konuşulan  Everthing2 "nedir" sorusunun cevabı herkes tarafından merak edilmektedir. Everthing2 bir websitesidir. Peki bu websitesi ne işe yarıyor? Nedir? İşte cevabı sizin için araştırdık! Cevaplar haberimizde...

 

Everthing2 dosya ve klasörleri isimleri ile aradığında anında bulan Windows için geliştirilmiş arama motorudur. Everthing2, kullanıcılar tarafından yazılmış ve birbiriyle bağlantılandırılmış bir içerik veritabanı içeren web tabanlı bir topluluk. Everthing2 resmi bir politakası yok. Ansiklopedik makaleler, şiir,kurgu gibi bir sürü konuyu kapsar.


 

Everthing2 her sayfasına düğüm adı verilir. Bu düğüm sadece başlıktır. Düğümün altına yazılar eklenir. Yazıların konuları ve türleri farklıdır. Düğümün yani başlığın altına yazılan yazılar başka kullanıcılar tarafından görülür ve onlar da yazabilir. Konuyla ilgili yazı da yazabilir, yorum yapıp eleştirebilir de. Kategorilerden oluşur. Benzer bir konu ya da ilgili bir yazıyı düğüm altında listeler.


 

Everthing2 orijinal yazıları sunan bir sitedir. Bilgilendirici pekçok makale karşı çıkar. Siteye üye olup istediğiniz konuyla ilgili makale yayınlabilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde üye olunur. Kendi yazılarınızı dilediğiniz gibi yazabilirsiniz. Yazdığınız yazıların tüm hakları size aittir. Kendinizi yazar olarak geliştirebileceğiniz en iyi sitelerden biridir. Makalelerinizi birçok insan görüyor ve yayılıyor. İnsanlarla etkileşim kurmanıza yardımcı olur. Yazılarınıza bildirimler ve mesajlar gelir sizde yanıtlayıp bir sohbet başlatabilirsiniz. Üye grupları oluşturabilirsiniz. Fikirlere,bakış açılarına ve daha birçok şeye ilişkin öneriler almanızı sağlar. Birçok fikrin bir arada bulunduğu canlı bir topluluktur.

Everthing2 tartışmaları içeren bir yer değildir. Wikipedia gibi değildir. Geribildirim ve eleştiri özel olarak paylaşılıyor ancak Everthing2 herkese açık olarak teşvik etmez. Everthing2 topluluğu dar görüşlü bir topluluk değildir. Yeni üyelere her zaman açıktır.

Nathan Oostendorp yazar ve girişimcidir. Slashdot topluluğu kurucularından ve çevrimiçi topluluk Everything2'nin kurmuştur.