Twitter’da yılın en çok paylaşım alan “tweet”leri belirlendi. Eski ABD Başkanı Barack Obama üç gönderisiyle, listenin ilk 10’un da yer alırken, aynı zamanda Twitter tarihinin en fazla beğeni alan paylaşımını oldu.

1-

ABD’nin Nevada eyaletinde yaşayan Carter Wilkerson isimli bir öğrenci, fast-food zinciri Wendy’s hesabına, bir yıl boyunca bedava nugget yiyebilmek için gönderisinin kaç kez paylaşılması gerektiğini sordu. “18 milyon” cevabını alan Wilkerson, restoranın bildirdiği rakama ulaşamadı ama, paylaşımı 3,6 milyon kez “retweet”lenerek, yılın birincisi oldu.

Carter Wilkerson

2-

Eski ABD Başkanı Barack Obama’nın Charlottesville’de yaşanan ırkçılık olaylarından sonra Eski Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela’nın “Hiç kimse derisinin rengi, kültürel yapısı ya da inançları yüzünden başkasından nefret ederek doğmaz” sözlerini alıntılayarak paylaştı. Obama’nın bu paylaşımı aynı zamanda Twitter tarihindeki en çok beğenilen tweet oldu.

Barack Obama

3-

Pennsysilvania Devlet Üniversitesi, yapılan her retweet karşılığında Houston’da kasırgadan zarar gören vatandaşlar için 15 cent bağış yapacağını duyurdu. Daily Collegian’ın bildirdiğine göre bu sayede yaklaşık 10 bin dolar bağış toplayan üniversitenin tweet’i yaklaşık 1.2 milyon kez paylaşıldı.

Pennsysilvania Devlet Üniversitesi'nin bağış kampanyası

4-

ABD’li şarkıcı Ariana Grande’nin 22 Mayıs tarihinde İngiltere’deki Manchester Arena yapılan konserine düzenlenen terör saldırısından sonra attığı tweet listenin dördüncü sırasında yer aldı. 22 kişinin yaşamını yitirdiği ve 500 kişiden fazla kişinin yaralandığı saldırının ardından Grande, “Kalbim en derin yerinden kırık. Çok üzgünüm. Bunu dile getirecek kelime bulamıyorum” mesajını paylaşmıştı.

 

Ariana Grande

5-

Listede yer alan ikinci tweet’inde Obama, başkanlık koltuğunu Donald Trump’a bırakmadan önce takipçilerine veda etti. Resmi ABD Başkanlık Ofisi hesabından (POTUS) atılan tweet yaklaşık 870 bin kez paylaşıldı.

Obama'nın teşekkürü

6-

Linkin Park’ın solisti Chester Bennington’un temmuz ayındaki intiharının ardından, müzik grubunun hesabından yapılan fotoğraf paylaşımı Twitter'da yılın en çok paylaşılan beşinci gönderisi oldu.

 

Chester Bennington’un ölümü

7-

ABD Başkanı Donald Trump, NBA oyuncusu Stephen Curry'nin Beyaz Saray'a olan davetini iptal etmiş, ancak Curry daha önce NBA şampiyonluğunu kazanmak için Altın Devlet Savaşları'nın bir parçası olan geleneksel Beyaz Saray ziyaretini gerçekleştirmeyeceğini duyurmuştu. Olayın ardından, arkadaşını desteklemek isteyen Clevend Cavaliers oyuncusu LeBron James, ABD Başkanı’nı serseri olarak nitelendirdiği bir paylaşım yaptı.

LeBron James'in Trump'a serseri çıkışı

8-

Obama listedeki üçüncü tweet’ini ise Başkanlık Ofisi’nde son saatlerini geçirirken attı. Obama mesajında “Size hizmet etmek hayatımın onuruydu. Beni daha iyi bir lider ve daha iyi bir adam yaptınız” ifadelerini kullandı.Obama'nın vedası

9-

Amerikan Futbolu takımı Detroit Lions oyuncusu Sam Martin, Houston’daki kasırgadan etkilenen sokak hayvanlarına bağış yapmak amacıyla Twitter hesabından bir kampanya düzenlendi.

Sam Martin

10-

ABD’de hizmet veren intihar hattının telefon numarası Logic, Alessia Cara ve Khalid tarafından seslendirildi, Seth Joesph tarafından yapılan Twitter anketi listenin 10.sırasında yer aldı

Amerikan intihar hattı