Bitlis'in Tatvan ilçesi kırsalında bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyon öncesi erkek teröristlerin, operasyonu fark edip kadın teröristlere haber vermeden kaçtığı ortaya çıktı. Olay, 2012 yılında yine Bitlis'te erkek teröristlerin kaçtığı, 15 kadın teröristin öldürüldüğü operasyonu akıllara getirdi.

Bitlis'in Tatvan ilçesi kırsalında 26-27 Mart tarihlerinde düzenlenen operasyonda 8’i kadın, 12 PKK’lı terörist öldürülmüş, bir terörist de sağ olarak ele geçirilmişti.

Askeri kaynaklar, operasyon öncesi erkek ve kadın teröristlerin birbirine 250-300 metre uzaklıktaki iki ayrı sığınakta saklandığının tespit edildiğini ancak erkek teröristlerin operasyonu fark edip kadın teröristlere haber vermeden kaçmaya çalıştığını belirtti.

ERKEK TERÖRİSTLER TAKİP EDİLİP ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, operasyon sonucunda örgütün sözde Garzan eyaleti kadın sorumlusunun da aralarında bulunduğu sekiz kadın terörist etkisiz hale getirilirken, kaçan erkek teröristler ise güvenlik güçleri tarafından takip edilerek etkisiz hale getirildi.

GRUP LİDERİ İÇİN OPERASYON SÜRÜYOR

Öte yandan terör örgütü üyelerinin grup lideri olan teröristin ise grubunu bırakarak başka bir bölgeye kaçtığı, bu teröristin de yakalanması için operasyonun devam ettiği öğrenildi.

2012 YILINDAKİ OPERASYONDA DA KAÇMIŞLARDI

Bitlis'te 26-27 Mart 2017 tarihinde icra edilen bu operasyon, 2012 yılında yine Bitlis'te Sehi ormanları mevkiinde icra edilen ve 15 kadın teröristin ölü olarak ele geçirilmesi olayını akıllara getirdi. 2012 yılının Mart ayında meydana gelen bu olayda yakın bir sığınakta bulunan erkek teröristlerin zorda kalınca kadın terörist grubu bırakarak kaçması nedeniyle 15 kadın terörist saklandıkları bölgede ‘teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık vermiş ve bunun sonucunda etkisiz hale getirilmişti.(internetingazetesi)