Erdoğan’a ‘Nobel Barış Ödülü’ Teklifi

İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nın katılımcıları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Güçlünün güçsüzü ezdiği dünya düzenine karşı verdiği mücadele, insanlığa yaptığı katkılar ve mazlumların yükselen sesi olması" dolayısıyla Nobel Barış Ödülü verilmesi gerektiğine dair çağrıda bulundu.

İlgili resim

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından, 50 ülkeden 80 ombudsman ve ombudsman yardımcısının katılımı ile 25-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul Swissotel’de gerçekleştirilen “Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı” sona erdi.

Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı katılımcıları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Güçlünün güçsüzü ezdiği dünya düzenine karşı verdiği mücadele, insanlığa yaptığı katkılar ve mazlumların yükselen sesi olması" dolayısıyla Nobel Barış Ödülü verilmesi gerektiğine dair çağrıda bulundu.

İstanbul’da 2 gün süren ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın

da açılışına katıldığı konferansa Endonezya, Fas, Nijerya, Danimarka, Romanya, Tunus, Filistin ve Moldovya gibi ülkelerin ombudsmanları yer almıştı.

MALKOÇ: GURUR VERİCİ

Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, konferansta Türkiye’nin dünya mazlumları ve mağdurları için yaptığı çalışmaları dinleyen ombudsmanların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Nobel barış Ödülü'ne aday gösterme tekliflerinin gurur verici olduğunu söyledi.