Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orman Bakanlığı tesislerinin açılış programında, Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı konuşmanın ardından gündeme ilişkin kritik açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, 'Eskiden baraj gibi, büyük altyapı projeleri gibi işleri yabancı firmalar, yabancı müteahhitler yapardı. Çünkü ülkemizin bu konudaki birikimi çok sınırlıydı. Biz tüm çalışmalarımızda olduğu gibi altyapı yatırımlarında da yerli ve milli bir anlayışı öne çıkardık. Anladın mı Kemal?' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Orman Bakanlığı Toplu Açılış Töreni"nde konuşuyor.

"ANLADIN MI KEMAL?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yerli ve milli anlayışı ortaya çıkardık anladın mı Kemal? Artık en büyük projeleri dahi kendi müteahhitlerimizle yapabiliyoruz. İstanbul'daki yeni havalimanı bunun en çarpıcı örneklerindendir" dedi.

"Orman Bakanlığı Toplu Açılış Töreni"nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin en başında Mevlid Kandili'ni tebrik ederek başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul'un susuz günlerini hatırlatarak, "O dönemde su istasyonları vardı. İnsanlar ellerinde bidonla kuyruklarda bekliyorlardı. Evlerindeki küvetleri o sularla dolduruyorlardı. Bugünleri bize CHP zihniyeti yaşattı. Yaklaşık 2,5 milyar dolar borçla İstanbul Büyükşehir Belediyesini devraldık. Ümraniye'de patlayan çöplüğü hatırlayın. Bunlar CHP zihniyetinin ödettiği bedellerdi" dedi.

İşte Erdoğan'ın o açıklamalarından çarpıcı satırlar:

Açılışını yaptığımız 7,7 milyar lira yatırım bedeli olan 375 eserin milletimize şehirlerimize ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Geçtiğimiz 15 yılda Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan ülkemize kazandırılan 7 bin 200 eseri milletimize sunduk. Belediye Başkanlığı dönemimizde İstanbul adeta susuzluktan kıvranıyordu. 2.5 milyar dolar borçla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni devraldık. Hem borçları bitirdik hem İstanbul'daki çöp dağlarını temizledik. İstanbul'un içme suyu sorununu büyük ölçüde hallettik.

Biz yatırımlarda da yerli ve milli bir anlayışı öne çıkardık anladın mı Kemal? AK Parti iktidarları döneminde hizmete alınan baraj sayısı 508'dir. Çok ciddi yatırımlar yapıldı. Artık en büyük en iddialı projeleri bile kendi müteahhitlerimiz kendi işçilerimizle yapabiliyoruz.

Sadece ülkemizle kalmadı KKTC'ye de su götürdük. Bu dünyada uygulanabilir bir şey değildi bu adımı attık. Afrika'da da 2 milyon insanın temiz içme suyuna kavuşmasını temin ettik. Her eserin temelini atarken açılş tarihini pazarlık usuluyle öne çıkararak ilan ediyoruz. Fevkalade bir durum olmadıkça belirlenen tarihta açılışı yapıyoruz. Çevrecilikte de bizimle kimse yarışamaz. Yok Greenpeacmiş yok oymuş yok buymuş. Kaç ağaç diktiniz? Biz tabiatı Allah'ın bizlere emaneti olarak görüyoruz. Bu emanet anlayışıyla açgözlülükle tabiatın tahribine imkan vermeyeceğimiz gibi elimizdeki imkanları da en iyi şekilde değerlendiririz.

Geçtiğimiz 15 yılda sadece Orman ve Su İşleri alanında değil her konuda ülkemize çağ atlattık. Öğretmen sayımızı 506 binden 906 bine çıkartarak. Şimdi konuşuyorlar öğretmene şu kadar maaş verseniz. Bizim verdiğimizi kim verdi? Biz geldiğimizde 500 lira 600 liraydı şimdi 3 binlere getirdik.

"ÇEVRECİLİKTE BİZİMLE KİMSE YARIŞAMAZ"

Yapılan barajlarla hem içme suyu hem tarımsal sulamada çok önemli mesafe kaydettik. Ülkemiz zirai gelir alanında dünyada 7. sıraya yükseldiyse gerisinde bu yatırımlar vardır. KKTC'ye de su götürdük. Bu dünyada uygulanabilir bir şey değidi. Bu adımı attık. Afrika'da da insanların içme suyuna kavuşmasını temin ettik. Her eserin temelini atarken açılış tarihini birazda öne çıkararak ilan ediyoruz. Belirlenen tarihte açılışı yapıyoruz. Bir başka başarılı olduğumuz alan ağaç dikimidir. Uygun alan olan her yerde ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyoruz. 2023'e kadar 7 milyar fidanı toprakla buluşturmuş olacağız. Çevrecilikte bizimle kimse yarışamaz. Boşuna konuşmasınlar. Yok greenpeace'ciymiş, şuymuş, buymuş... Kaç ağaç diktiniz? Biz yaptıklarımızla konuşuyoruz.

"SEN ANLAMAZSIN..."

Bizim için tabiatın imkanları Rabbimize hamdimizin vesilesidir. Geçtiğimiz 15 yılda her konuda ülkemize adeta çağ atlattık. Eğitimde inşaa ettiğimiz dersliklerle öğretmen sayımızı 906 bine çıkarttık. Sadece üniversiteli öğrencilere burs vermedik, ilköğretimde olan öğrencilere de destek olduk. Kılıçdaroğlu bunları bilmiyor ki! Akşam başka sabah başka. Acaba bunlardan haberi var mı? SGK'nın başında görev yaptın! O görev yaptığın zamandaki yolsuzluklarını anlatacağım, nasıl batırdın onu anlatacağım: Vereceği cevabı söyleyeyim. Onu o zamanın Başbakanı yapsın der. Marmaray gibi Avrasya gibi Osmangazi gibi BTK Demiryolu hattı gibi projelere biz imza attık ve hayata geçirdik. Haberin var mı Kılıçdaroğlu? Yeni havalimanının ilk etabı önümüzdeki yıl hizmete girecek. Ekonomide, buraya iyi dikkat et, sen bundan da anlamazsın, biz geldiğimiz Türkiye'nin IMF'ye borcu vardı, Türkiye'nin artık borcu yok, senin bundan haberin var mı?

"KULAĞIN VAR DUYMAZSIN, AĞZIN DİLİN VAR..."

Kulağın var duymazsın, ağzın dilin var hakkı hakikati konuşamazsın. Sevgili dostlar bakınız, tilki yetişemediği üzüme koruk dermiş bunun örneği Kılıçdaroğlu. Geçtiğimiz 15 yılda ülkemizi büyütmek, her alanda muassır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için çok mücadele ettik. Bugün Türkiye güvenlikten ekonomiye kadar kritik bir dönemden geçiyor. Malesef ülkemizin bunca sorunu arasında birde ana muhalefet partisinin başındaki zatın hezeyanlarına cevap vermek zorunda kalıyoruz. Karşımdaki zatta hakka hukuka riayet gibi bir anlayış olmadığı için konuşmak zorunda kalıyorum. Ortaya attığı iddiaları ispata davet ettik. Dün partisinin grup toplantısında elindeki bir tomar kağıdı sallayarak dekontları bunlar dedi. Bu kağıtları ne gazetecilere ne adli makamlara vermedi. Avukatlar anında bunu ilgili savcılığa verin dedi. Bu ilk değil. Bir ara İsviçre'de hesaplarım olduğunu söyledi. Sonra rezil kepaze oldu. Dedim ispat et, ben b u görevi bırakacağım dedi. Yine aynısını söylüyorum, ispat ettiğin anda Cumhurbaşkanlığını bırakacağım dedim. Sende CHP'nin ve bu milletin başına bela olmaktan çekil!

"ONUN İÇİN BU MİLLET ONA ÇARKÇI KEMAL DİYOR"

Bunları açıklayacağız ortaya koyacağız ki bu tür insanlar bu ülkenin siyasetinden çekilsin. Kendisini ispata davet ettiğimizde öyle bir şey hatırlamıyorum diyerek çark etti. Onun için bu millet ona Çarkçı Kemal diyor.

"SIKIYORSA GEL BAK..."

Bizim yolumuzdan gidenler bile şunu soruyor. Bunları açıklayacağız ki sizler de bunu anlatmanız lazım ki bu tür insanlar bu ülkenin siyasetinden çekilsinler. Millet buna çarkçı Kemal diyor. Bir ara Güney Asya'daki tsunami felaketinde toplanan paraların gönderilmediğini öne sürdü. Yine işi pişkinliğe vurup kulağının üzerine yattı. Hayati Yazıcı arkadaşımızın ÖSYM Başkanı'na mail gönderip şu kişiyi üniversiteye yerleştirin dediğini öne sürdü. Bu zat da çıkıp bir özür dahi dilemedi. Şu anki Çevre ve Şehircilik Bakanımızla ilgili iddialar ortaya attı ispat edemediği için sürekli tazminatlar ödemek zorunda kaldı. Bakanımız da bol bol sucuk ekmek dağıttı. TÜRGEV'e 20 dönümz arazi verildi dedi, ispatını ortaya koyamadı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için, eseri karalamak için altın klozet iddialarına kadar pek çok yalanı aylarca diline pelesenk etmişti. Özür dilemeyi aklından bile geçirmedi. Böyle vicdansızlık olur mu ya? Sıkıyorsa gel bak bakalım nasıl bir altından klozet var. Bir ara bilmem kaç tane FETÖ'cü vekilin ismini açıklayacağını iddia etmiş bu sözünü de yutmuştu. Amerika'da FETÖ'cü vekillerin kimler olduğu ortaya çıkıyor. 2 CHP'li milletvekili Amerika'da kurulan kumpasın içinde yer almışlar. Ortaya çıkıyor. Ana muhalefet bunun yükünü daha fazla çekemez. Çünkü bunun adı ana hıyanettir.

"BOŞUNA KONUŞMASINLAR"

Türkiye'de daha önce 48 milyon dekar olan bu kadar alan sulanabilirken, bu rakam halihazırda 65.3 milyon dekardır. Hedefimiz 85 milyon dekar olan sulanabilir arazilerimizin tamamına bu imkanı sağlamaktır. Yeni yatırımlar yanında mevcut altyapının ıslahı konusunda da önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Sadece kendi sınırlarmızla kalmadık, KKTC'ye de su götürdük. Afrika'da da 2 milyon kişinin temiz suya erişimini sağladık. Uygun alanı olan her yerde ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyoruz. 2023'e kadar 7 milyar fidanı toprakla buluşturmuş olacağız. Çevrecilikte bizimle kimse yarışamaz. Boşuna konuşmasınlar. Yok Greenpeace'ciymiş, yok şucuymuş, yok bucuymuş.