Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aksaray'da Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi ve yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının toplu açılış töreninde konuştu.

Aksaray'daki Tuz Gölü Doğalgaz Yeraltı Depolama Tesisi açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim hizmetimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımlarıyla birlikte, "Aksarayda Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi ve yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının" toplu açılış töreni gerçekleşti.

"İDAM İSTERİZ" SLOGANLARINA ERDOĞAN'DAN YANIT

"İdam isteriz" sloganları üzerine Erdoğan  "16 Nisan bu işin sinyali olacaktır. Benim askerimi, polisimi, korucumu şehit edenlerin akıbeti dediğiniz gibi idamdır" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Türkiye daha önceki pek çok ilk gibi burada inşa edilen depolama tesislerinin teknolojisi ve mühendisliğiyle ilk defa tanıştı. Buraya yola çıkarken, imzayı attık. Bugünkü törenimizle Tuz Gölü'nün altındaki depolara ilk doğalgaz basma işlemini başlatıyoruz. Ülkemizin günlük ihtiyacının 6'da 1'i temin edilecek. Atil durumlarda ülkemizin gaz ihtiyacını karşılamaya yönelik başka çalışmalarımız da var. İzmir'de Türkiye'nin ilk LNG depolama terminalini de Başbakanımız ve bakan arkadaşlarımızla birlikte hizmete aldı. Trakya ve Mersin'deki depolama merkezleriyle, ülkemiz doğalgaz depolama alanında önemli bir yere geliyor. Bunlar basit yatırımlar değil.

Bu hayırcılar var ya, bunlar sadece laf üretirler, hizmet yok. Ama biz size aşığız. Bu aşk bizi dertli etti. Şimdi de Karadeniz'i Marmaray'a bağlıyoruz. Bu sistem, bu bizim bileklerimizde prangaydı. 16 Nisan'da prangaları söküp atmaya var mıyız?

4 yavrusu İmam Hatip'te okuyan babayım. Kapılarda çok çile çektik. Kızlarımı başörtülerinden dolayı, çocuklarımı katsayısına tabi tutarak istediğimiz üniversiteye sokmadılar. Biz de çocuklarımızı yurtdışına göndermek zorunda kaldık. Dünyanın en güçlü üniversitelerinde okudular ama Türkiye'de üniversiteye sokmadılar. Biz hiçbir beşeri gücün önünde eğilmeyiz. Biz sadece Rabbimizin huzurunda secdede eğiliriz. Bugüne kadar kimse bizi eğemedi. Şimdi şu millet, el ele verdiği sürece biz ülkemizi de muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız.

Türkiye yönetim sistemini değiştirme konusunda önemli bir kavşağa geldi. Gelirken imzayı attım. Şimdi süre başladı. 16 Nisan'da benim aziz milletim sandığa gidiyor. Biz hayatımızın hiçbir döneminde milletten korkanlardan, kaçanlardan, millete tepeden bakanlardan olmadık, olmayacağız.

Sonunda ne olacak? Cumhurbaşkanı olsan ne yazar, başbakan olsan ne yazar, milletvekili, belediye başkanı, trilyarder olsan ne yazar? Gideceğimiz yer neresi 2 metreküp toprak. Millete tepeden bakılmaz, milletle el ele olunur.

15 Temmuz'da bu millet göğsünü tanklara siper etti mi, F16'lara siper etti mi, helikopterlere siper etti mi? 16 Nisan'daki evet aynen bunun tekrarıdır."(mynet)