‘Çikolata Festivalinde dünya rekoru kırılacak’

20 Nisan 23 Nisan tarihleri arasında ilki Sirkeci Garında gerçekleşen Uluslararası Çikolata Festivali ekibi bir dünya rekoruna imza atmak için çalışmalara başladı.

Sektörün en önemli çikolata firmaları, kahve markaları, tasarımcıları, canlı performansları, dünyaca ünlü yerli-yabancı şeflerin atölyelerde söyleşilerinin yer alacağı Uluslararası Çikolata Festivali ekibi çok konuşulacak bir rekora imza atmak için kolları sıvadı. Festivalin Yapımcısı Savaş Uğurlu, ”8 Mart 2018 tarihinde büyük bir organizasyon ile gerçekleştireceğimiz Uluslararası Çikolata Festivalimizde, fındığın başkenti olan Ordu’muzun fındığını tüm dünyaya anlatmak ve yaygınlaştırmak adına dünyanın en büyük fındık ezmesini yaparak Guinness Rekorlar kitabına başvuracağız. Bir ilk olacak olan fındık ile dünya rekorunu ülkemize kazandırmış olacağız. ‘dedi

5 TON FINDIK, 3 TON ÇİKOLATA İLE REKOR DENEMESİ

Mart 2018 tarihinde 2.sini gerçekleşecek olan Uluslararası Çikolata Festivali adına Guinness Rekorlar kitabına başvuru Onur Tümer tarafından gerçekleşecek. Ülkemizde Guinness Rekorlar kitabına ilk kez Çikolata Festivali kapsamında Fındık ile başvuru yapılarak rekor kıracaklarını belirten Yapımcı Savaş Uğurlu, ”Ülkemizin ve Ordu ilimizin önemli değerlerinden besin değeri yüksek Fındığımızı tüm dünyaya çıkış noktasını anlatmak ve daha yaygın hale gelmesi için festivalimizde 5 ton fındık 3 ton çikolata kullanarak 8 ton Fındık Ezmesi rekoru ile Guinness Rekorlar kitabına gireceğiz.

SEVGİ KONSEPTİ

8 Mart 11 Mart tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek olan ve 4 gün boyunca damakta eşsiz tatlar bırakacak Uluslararası Çikolata Festivali’nin konseptinin SEVGİ olduğunu da belirten Medyadoktoru Yapım firma yetkilisi Yapımcı Savaş Uğurlu, ”Festivalimizde Türk şeflerin katılacağı çikolata workshopları, seminerler, söyleşiler, sizi hikayesi 4 bin yıl öncesine uzanan çikolatanın mucizevi yolculuğuna çıkaracak. İştah kabartan çikolataların sergilendiği festivalde, ziyaretçilere çikolatanın tarihi ve gelişimi hakkında da bilgi verilecek.