Türk Silahlı Kuvvetleri El Bab operasyonunda kontrolü tamamen sağladı. Ekipler, bölgede temizlik yapıyor. Stratejik hedeflere darbenin vurulduğu operasyonda zafer sevinci fotoğrafa da yansıdı.

Türkiye'nin sınır güvenliği için kritik nokta olan El Bab'da kontrol tamamen sağlandı. Kentte komandolar ve Özel Kuvvet ekipleri meskun mahal operasyonuyla temizlik yapıyor. Dünyaya parmak ısırtan operasyonla DEAŞ'a ve PKK-PYD'nin stratejik hedeflerine ağır darbe vuruldu.

EL BAB'DA KONTROL TAMAMEN SAĞLANDI

Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklıkta bulunan El Bab'daki operasyonları başarıyla tamamlayan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mutlu sona ulaştı. Zafer sevinci fotoğraflara yansıdı. Kentte kontrolü sağlayan birlikler El Bab'da askeri ilk adım olan taarruzu bitirdi.

BÜTÜN EVLER KAPI KAPI ARANACAK

Operasyonun ikinci kısmı için düğmeye basan TSK ve ÖSO, DEAŞ'tan temizlenen ilçede arama tarama faaliyetlerine başladı. İkinci adım için kente çok sayıda Mehmetçik ve ÖSO gücü sevk edildi. El Bab'da bütün evler kapı kapı aranacak. Şehirde saklanan DEAŞ'lılar etkisiz hale getirilecek. DEAŞ'lı teröristlerin savunma amacıyla kullandığı tünellerle El Bab'ın dört bir tarafına döşediği mayın ve el yapımı patlayıcılar da etkisiz hale getirilecek. Sualtı Taarruz Komandoları (SAT) ve Özel Kuvvetler'in katılacağı meskun mahal operasyonunun yaklaşık 1 ay kadar daha sürmesi bekleniyor.

Öte yandan TSK'da El Bab'daki son durumla ilgili açıklamada bulundu:

Yapılaa Açıklamada "Hudut güvenliğini sağlamak, DEAŞ tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş kimselerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak ve sivilleri korumak/yaşanan terör olaylarından zarar görmesini engellemek maksatlarıyla icra edilmekte olan harekâtta, TSK tarafından desteklenen ÖSO'nun yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azaz-Cerablus arasında bulunan toplam 229 meskûn mahal ve 1.910 km²'lik alan kontrol altına alınmıştır.

BAB-TADİF KAVŞAĞINDA KONTROL SAĞLANDI

09 Aralık 2016 tarihinde başlayan El Bab Harekatı'nda şehir batıdan, doğudan ve kuzeyden kuşatılmış, güney kesimi kontrol eden Halep-Münbiç arasındaki anayol dost unsurların kontrolüne geçmiş, Bab-Tadif kavşağında kontrol sağlanmıştır.

MAHALLELERE ULAŞILDI

Şehrin mahallelerine ulaşılmış olup El Bab'ın, büyük bir bölümünde kontrol sağlanmış; arama/tarama faaliyetleri kapsamında şehrin tamamen kontrolüne yönelik planlı harekâtın icrasına devam edilmektedir.

HEDEFLERİN SAYISI AZALDI

09-15 Şubat 2017 tarihleri arasında 185 terörist (166 DEAŞ, 19 PKK) etkisiz hale getirilmiş, 3 cephanelik, 7 araç (3 patlayıcı madde yüklü araç, 2 silahlı araç ve 2 silahsız araç), 3 komuta merkezi, 213 bina ve 10 savunma mevzii imha edilmiştir. Sayıları belirgin ölçüde azalmış olsa da tespit edilen hedeflerin etkisiz hale getirilmesine devam edilmektedir.

PYD'NİN AFRİN'DEN DOĞUYA...

DEAŞ'ın bölgeden temizlenmesine yönelik harekât sürdürülürken; PKK/PYD terörist unsurlarının Afrin'den doğuya, Münbiç'ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle devam edilmektedir" denildi.(internetingazetesi.com)