Suriye'de Bab ilçesine bağlı Susyan köyünde Özgür Suriye Ordusu karargahına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda çoğunluğu sivil 60 kişi hayatını kaybetti, en az 100 kişi yaralandı.

Reuters'ın haberine göre El Bab'da bombalı araçla saldırı düzenlendi, Reuters, saldırıda en az 29 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirirken, AA ise saldırıda 60 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında TSK destekli Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) terör örgütü IŞİD'den (DEAŞ) temizlediği El Bab'da bombalı bir araç patlatıldı.

HULUSİ AKAR SURİYE SINIRINDA

Ajansların son dakika servis ettikleri habere göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Suriye sınırında El Bab operasyonunun yürütüldüğü Kilis'teki karargaha gittiği belirtildi.

Akar’ın Kilis’te El Bab harekatının komuta edildiği ana karargahta, El Bab içinde yürütülen arama tarama çalışmalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi aldığı kaydedildi.

HEDEF ASKERİ VE GÜVENLİK GÜÇLERİ

Reuters'ın haberine göre El Bab yakınlarındaki Souisan (Süsyan) köyünde gerçekleşen bombalı saldırı askeri ve güvenlik güçlerini hedef aldı.

Suriye'nin kuzeyinde El Bab'ı dün yitiren terör örgütü IŞİD (DEAŞ) hızla çözülüyor, haftalardır etrafı sarılan Kabbasin ve Bizaa da saatler içinde alındı. Fırat Kalkanı Harekâtı'nda bugün ilçenin güneydoğusundaki en büyük kasabası Tadif'in ele geçirilmesi bekleniyor.

Çok sayıda Özgür Suriye Ordusu mensubu ve Suriyeli sivil, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Şu ana kadar hastaneye getirilenlerin sayısı 40'ı aşarken, halen yaralı helmeye devam ettiği kaydedildi.

Yaşanan hareketlilik sonrası hem hastanede hem de sınır hattında güvenlik güçleri önlemlerini artırdı.

Türk özel kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin dün El Bab kent merkezinden terör örgütü IŞİD'i temizlemesiyle çözülme başladı.

Türkiye'nin 24 Ağustos'ta terör örgütü IŞİD'e karşı başlattığı sınır ötesi Fırat Kalkanı Harekâtı'nda haftalardır kuşatma altında tutulan Kabbasin ve Bizaa kasabaları da gece saatlerinde ele geçirildi.

El Bab'ın kuzeydoğusundaki Kabbasin kasabasından dar bir koridorla çıkış yolu bulunan terör örgütü mensupları, gece saatlerinde imha edildi.

Şiddetli çatışmalara sahne olan doğudaki Bizaa da terör örgütünden saatler içinde kurtarıldı.

Bugün ise El Bab'ın güneydoğusunda yer alan en büyük kasabası Tadif'te çatışmalar var. Teröristlerin sıkıştığı kasabanın düşmesi an meselesi.

Kabbasin ve Bizaa'dan ilk fotoğraflar da geldi. Kabbasin'deki kare gece çekilmiş, Bizzaa'da ise ÖSO güçlerinin kutlama yaptığı görülüyor.

El Bab kent merkezini dün kontrol eden ÖSO güçleri, toprağı öperek şükür secdesine varmıştı.

Anadolu Ajansı'nın dün gece servis ettiği El Bab fotoğraflarında ise çok sayıda sivilin tahliye edildiği görülüyor.

RAKKA OPERASYONU BAŞLAYACAK

Kendisi için hayati önemdeki El Bab ve çevresini kaybeden terör örgütünün artık sığınacak bir tek kalesi var: Doğudaki Rakka.

Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'da da 17 Ekim'den bu yana kuşatma altında tutulan terör örgütü, geçen yıl elindeki toprakların dörtte birini kaybetti. Irak'ta Felluce, Libya'da Sirte gibi kentlerden temizlenen kanlı örgüt, El Bab'ı da yitirince Rakka'ya sıkıştı.

DERİNLİK 35 KİLOMETREYİ BULDU

Altı ay önce başlayan sınır ötesi harekâtta kısa sürede Cerablus-Azez hattı IŞİD teröristlerinden temizlendi. Güneye doğru genişleyen operasyonda en önemli darbe bugün vurulmuş oldu. Fırat Kalkanı'yla teröristlerden temizlenen alan 1900 kilometrekareyi geçti. Harekatın derinliği Türkiye sınırından Suriye içlerine 35 kilometreye ulaştı.(mynet)