''Black Friday'', yani ülkemizdeki ismiyle ''Efsane Cuma'' aslında tüketici çekme amaçlı büyük indirimlerin gerçekleştiği bir indirim günü. Black Friday, Şükran Günü’nden sonraki Cuma günüdür. 1932’den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı olarak kabul edilir. Mağazalar erken saatte açılır ve geç kapanırlar, ve beklenmedik derecede indirimli satış yaparlar.

Black Friday geçtiğimiz yıl 17 Kasım’dan 26 Kasım’a kadar sürmüştü. Bazı mağazalar Black Friday satışlarına Şükran Günü olan perşembe gününde, bazıları ise pazartesi ve çarşamba günlerinde başlıyor. 2018'de Türkiye'de "Efsane Cuma" indirimleri bu sene 23 Kasım’da başladı ve saat 00:00 itibari ile start aldı.

Ancak tüketicilere cazip gelen bu durum üretici ve satıcılar için sıkıntı yarattı. Gece saatlerinden itibaren bir çok alışveriş sitesi çöktü. Başlıca ''Trendyol, Hepsiburada, SUUD Collection'' olmak üzere birçok sitede erişim sorunu meydana geldi. Kullanıcıların fazla yüklenmesi üzerine site sunucuları çöktü. Yaşanan bu sorun halen birçok sitede etkisini göstermeye devam ediyor. Deyim yerindeyse Türkiye'deki ''Efsane Cuma", başka Cuma'lara kaldı...