E-ticaret alışverişleri kargo istihdamını büyük ölçüde arttıracak!

Online alışverişlerde sipariş takibinin yapılması ülkenin e-ticaret yüzdesini arttıracak.
Ülkemizde yaşanan pandemi döneminin insanlar üzerinde satın alma alışkanlıklarında oldukça yüksek bir değişime sebep olmuştur. Öngörülen o ki bundan sonra ki süreçte de  bireylerin online alışverişe ilgisi yükselecek ve kendilerine ayırdıkları zamanı oldukça bilinçli kullanma yoluna gidecektir.

Hal böyleyken bu durumun bu durumun  artıları  görülmektedir. Metropol şehirler dışında yaşayan kesimin online alışverişte tüm ürünlere ulaşabileceklerini gözler önüne sermiştir. 
 Bu dönemde yaşanan yoğunluk nedeni ile kargoların kota problemleri ve operasyon sorunu yaşanmıştır. Tüketicilerin sabrını zorlayan bu durum firmalara da olumsuz yansımaktadır. 

Firmaların harcadığı efor müşterilerin baskısı ile %200 artmıştır. 
Ürünlerini teslim alamayan müşterilerin firmalara yaptığı olumsuz dönüşler firmalara bu ölçüde ciddi boyutlarda zarar vermektedir. Bu süreçte firmaların özenli, müşterilerin ise sabırlı davranış sergilemeleri gerekmektedir.  
Sipariş veren müşterilerin muhakkak verdikleri siparişleri takip etmeleri bu noktada firmaların özenli davranması şarttır. 

İade siparişleri e-ticaret firmalarını zarara sokacaktır. 
Kargo çalışanlarının da hedefleri kargo teslimatlarını özenli yapması ve düzenli çalışmaları noktasında takipleşmek firmalara ve müşteri fayda sağlayacaktır.
Sipariş veren müşterilerin satın alım yaptıkları sayfayı takip etmeleri ve firmaların irtibat numaralarını kaydetmeleri büyük önem taşımaktadır.
Ülkemizde gelişen e-ticaret ve salgın nedeni ile oluşan yoğun talebi sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek, online ticaret firmalarının ve kargo şirketlerinin büyümesi, yüksek oranda istihdamı da beraberinde getirecektir. 

Yazar:  Burçin Deniz Özkan
724guzellik.com.tr Kurucusu