Prof. Dr. Melike Elif Teker, İstanbul Şişli Çağlayan Lisesi’nde okumuştur. Üniversiteyi ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde okumuştur. Daha sonra ise Biruni Üniversitesinde görev yapmış ve günümüzde ise özel bir hastanede Kalp Ve Damar Cerrahisi Uzmanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Doktorasını Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlayan Prof. Dr. Melike Elif Teker, 2018 yılında 96 ülkeden 5 bin 965 kalp damar uzmanının katıldığı dünya çapındaki bir yarışmada birinciliği yurdumuza taşıyan isim oldu. Kendisi, Uluslararası Standartlar ve Derecelendirmeler Ajansı tarafından tanınan günümüzde Modern Aortik Koarktasyonun duayeni olarak tanınmakta.

“Aort Coarctation”, modern kardiyolojinin babası olarak kabul edilmekte.

Şah damarındaki değişkenlikleri ve analizleri değerlendiren Prof. Teker, bu alanda kazandığı ödülle ilgili şunları söylemiştir:

“Ödülün amacı, Dünya şampiyonası ile dünyadaki parlak bilim insanlarını ve akademisyenleri belirlemekti. Dünya Şampiyonası, Uluslararası Standartlar ve Derecelendirmeler Ajansı tarafından uluslararası düzeyde düzenlenmekte ve Aort Coarctation’daki bilimsel bilginin ilerlemesinde hayati bir rol oynamaktadır. Aortic Coarctation’daki Dünya Şampiyonası-2018, olağanüstü uluslararası katkıları kabul eder ve uluslararası değerli rekabete dayanarak seçilir. Bu yıl bizim uzun yıllardır yaptığımız çalışmamız ödüle layık görüldü.”