1-Klasik sorulardan uzak 5 kelime ile Dilara Kırmıt kimdir bize kendinizi anlatır mısınız ?

Sevgi dolu,fedakâr,hırslı,güvenilir,duygusal olarak tanımlaya bilirim çünkü hayatım gerçekten bu 5 döngünün içinde geçiyor bazen beni zorlaya biliyor öncelikle duygusallığım.

2-Hiç modellik yapmak istediniz mi ve sektördeki türk modelleri nasıl buluyorsunuz hemcinslerinizi kıskandığınız oluyor mu ?

Modellik..zor bir zanaat portfolyomun uyduğu söyleniyor gerek sosyal medya gerek real çevrem neden yapmıyorsun diye tepki gösteriyor.Bence herşey güzellik degil yani güzel olduğumuz için modelliği bu kadar aşağıya ve basite indirgememeliyiz çizgimin dışına çıkmamak için tercih etmiyorum.Fotomodellik evet binevi yapılabilir.. Türk modellerine gelirsek evet yeni nesil çok profosyonel deneyimli gerçekten hobi olarak görüp ve güzelliklerine güvenerek yapmıyorlar gerçekten olması gereken yerde olduğunu düşünüp severek yapıyorlar.Her prof. Çekimi yaptırıp da ben modelim diye ortaklıkla dolaşan meşru kişilere güzel bir örnek oluyorlar.Sevdigim isimler var şimdi söylemeyeyim takdirlerimi zaten özel hayatımda şahsi olarak dile getiriyorum.
Sektörün içinde olduğum için işim kadınlar ile olduğu için hiç kıskanmıyorum aksine güzel bir bayan gördüğüm zaman bunu dile getiriyorum..ama gerçekten bakımsız kadına tahammülüm yok.Kadın olmak zor ama çok güzel.. bence çok şanslıyız.

3-Bir kitap yazdığınız söyleniyor hatta bir sosyal medya platformunada sahip sizin oluşturduğunuz bir sosyal medya hesabı modanın yanında edebiyat yanınızın da olması biraz şaşırtıcı edebiyata ilginiz nasıl başladı?

Evet evet..yazım aşamasında olan kitabımın içinden belirli sözler paylaşıyorum güzel tepkiler alıyorum.Aslında modadan önce edebiyat vardı benim için.. insanlar beni uzun yıllar boyunca moda yazarı olarak bildiler ama itiraf etmeliyim ki edebi kalemim modadan daha iyidir.12-13 yaşından beri eğitim dönemlerimde derslerde dersi dinlemeyip bütün defteri ders notları yerine şiirler ile doldurup evime giderdim..
Aşk ve ilişkiler üzerine yazılarım olsada kesinlikle aşk ve dram filmleri kitapları ne izleyip ne okurum daha çok psikolojik ve kişisel gelişim kitapları okumayı ve olanda film izlemeyi tercih ediyorum.Sanırım edebiyat ile ben tanışmadım o benimle tanıştı..ve şuna inanıyorum ki yazma yeteneğim olmasaydı ben hiçbirşeydim.

4-"Hiçbirseydim..."diyebiliyorsunuz gerçekten özgüvenli bir cümle o zaman yazmaya aşıksınız? Peki bunları yazdıran özel biri var mı ?

(Gülüyor) var tabii ki olmaz mı..hiç olmasa bile o kadar insanın yaşanmışlıkları var.Gözlemlemek çok önemli hissetmek,anlamak,empati kurmak.Sırf yazabilmek için bir dönem bilerek acı çektiğim bile oldu..bunu söylemem ne kadar sağlıklı gözükebilir bilmiyorum ama her sanatın bir sırrı vardır.Satırlarıma gizlediğim insanı geçmişimdeki hayatıma aldığım kişiler "evet kesin bana yazdı..hala beni seviyor" dediğinden eminim (gülüyor...) ama ne yazık ki bunu bir ben biliyorum ve bilmesini istediğim kişi bilir.
Satırlarımda gizli..

5-Gerçekten çok gizemli bir açıklama oldu merak etmedim değil.. o zaman o kendini biliyor mesajını iletiyoruz ?? ve başarı hikayenize gelirsek dolu dolu bir CV görüyorum hatta bir ödül Fashion TV tarafından bu ödül size neler kattı ??

Mesaj gitti bile..(gülüyor) çok uzun ve meşakatli bir yoldu benim için.. bir başıma kendi çabalarımla o zamanlar daha liseden yeni mezun olmuşum modaya aşığım birşeyler yapmak istiyorum çok modacı kapısı çaldım..Bursadayım üstelik bildiğiniz üzere İstanbul bile değildi ama yaptım.. pes etmedim en çok bu yüzden hakediyordum o ödülü.Hayatımın dönüm noktasıydı gerçekten.. yükümü hafifleten bir ödüldü.

6-Haklısınız..kesinlikle katılıyorum.Peki oyunculuk da gündem de sanırım tiyatro ve drama eğitimi alıyorsunuz zor olmayacak mı tiyatro bir yandan moda ve yazarlık oyunculuk çok ayrı bir dünya çünkü..?

Oyunculuk içimde hep vardı ama moda beni engelledi.. yeterince fırsat bulamadım.Sahnede olmak hayallerimden biriydi hep yeteneğime yazarlığım kadar inancım vardı ama eğitimsiz olmazdı bende drama ve tiyatrodan başlamak istedim.Devlet tiyatrosunda eğitim almaya başladım sanatı sanat için yapmak istiyorum.

7-Ve galiba bu soru ile karşılaşacağınızdan emindiniz miss turkey ? O nasıl başladı derece alanlar hakkında ne düşünüyorsunuz orada ben olmalıydım dediniz mi ?

Miss Turkey..(gülüyor) benim bir hayalim değildi açıkçası neden olmasın ki diyerek kendime bir şans verdim ve katıldım belirli bir seviyeye kadar geldim sonra elendim.Şans eseri belki bir sabah türkiye güzeli olarak uyanabilirdim ama pek bel bağlamadım orası bence hayalleri gerçekleştirmek için küçük bir basamak olabilir genç kızlarımız için ama ben öyle görmüyordum zaten hayallerimi kendi başıma emek vererek gerçekleştiriyorum çok şükür.Seçilen hemcinslerimden değilde elenen güzellerimiz hakkında daha çok yorum yapabilirim..ama son olaylara bakınca orada ben olmak isterdim gibi bir düşüncem yok zaten yeniden deneyeceğimi sanmıyorum..göreceli bir kavram olsada ne beni ne elenen kimseyi taç takmadı diye bu durum çirkin yapmayacaktır.

8-Kesinlikle doğru söylediniz bu durum sizleri çirkin yapmayacaktır...türk kadınlarını nasıl buluyorsunuz peki giyim konusunda yeterince bir ilerleme var mı modayı nasıl değerlendiriyorlar?

Türk kadınlarımızın kanında olan bir asillik ve doğallık var bunu keşfeden her kadın gerçekten kendini tanıyor.Giyinmesini biliyor bakımına kılık kıyafetine önem veriyor toplumdada güzel bir konumda yerini alıyor.Bence gayet moda konusunda ilerlemiş görüyorum eskiye nazaran daha iyiyiz..seçimlerimiz bizi ilerletti doğru kombineler içinde yer aldığımızı görüyorum çünkü moda dünyası ilerledi enfes genç tasarımcılar moda dünyasına ışık tuttu keyifle takip ediyorum.

9-Sizin tarzınız nasıl peki günlük kombinelerinizi nasıl oluşturuyorsunuz asla olmazsa olmaz dediğiniz stil parçanız nedir?

Açıkçası ben o gün ne giyeceğime sabah uyandığımda ki ruh halime göre karar veriyorum.. çeketsiz bir yere çıkmayı sevmiyorum.Yaz kış bot giyiyorum yazın şhortlarımın altına kışın mom jeanlarim ile..olmazsa olmazım dediğim jeanlarim ve deri çeketlerim ayakkabı olarak kovboy tarzı botlarım takı kullanmadığım aksesuar olarak gözlüklerim benim vazgeçilmezimdir.

10-Çok saçma olucak ama şuan aklınıza ilk gelen şeyi söyler misiniz ????

(Gülüyor) ciddi misiniz ??? mmmm nedense istanbul demek geldi içimden yok ya hayır hayır bol çikolatalı pasta..bu tatlı krizlerimi durduramıyorum aniden geliyor.


Bu sevimli ve doğal içten olan keyifli röportajı bizimle gerçekleştirdiğiniz için teşekkür ederiz Dilara hanım..hayatınızda internetin gazetesi olarak başarılar diliyoruz.

Dilara Kırmıt:Ben çok teşekkür ederim çok keyif aldım yakın zamanda daha güzel haberler ile görüşmek üzere..