Bilim insanları gün geçtikçe ilginç buluşlara imza atmaya devam ediyor. Amerika Birleşik Devleteleri’nde bazı çılgın bilim adamları farelere eğitim vererek araba sürmeyi öğretti. Tabii ki de arabalar kendi boyutlarında. Fareler için geliştirilen araçlara konan fareler bir dizi eğitim aldıktan sonra  araçları sürmeye başladı.

Richmond üniversitesinde çalışan uzman ekip zihin gelişimi ve algılama tekniği üzerinde yaptıkları çalışmada farelere araba kullanmak için ödül tekniğini kullandı. Fareler üzerinde yapılan deneylerde ödül tekniğiyle normal gurup arasın da büyük fark gözlemlendi. Yapılan araştırmada farelerin genelinde böbrek üstü bezlerinden salgıladıkları dehidroepiandrosteron hormonunun yüksek seviyede tespit edilmesi farenin yetenek kazanma duygusuyla bağlantılı olabileceği sorusunu akla getiriyor tabii ki bu bir hipotez.

 Bilim adamlarının icadında kullandıkları araç, alüminyum bir tabak ve şeffaf plastik bir kavanoz kullanılarak minik bir elektrikli otomobil yapıldı. Fareyi, arabayı kullanmak için alüminyum tabağa yerleştirdiler. Fare tabağın içimndeki bakır tele dokunduğu zaman devre tamamlanıyor araç hareket etmeye başlıyor. Fare bakır tellerle oluşturulan yön devrelerine temas ederek gitmek isteği yönü seçebiliyor. Bilim insanları fareyi deney ortamına hazırlamak için tatlı bir yiyecek koydu. Fare besini almak için her seferinde aynı uygulamayı yapmak zorunda bırakıldı ve farede istenilen refleks gerçekleşti. Bu yöntemden sonuç alan bilim adamları fareler ile zor şartlarda ve uzak mesafelere koydukları besini alma oyunu oynamaya başladılar. Bilim insanları farelerin beyin yapıları ve insanların beyin yapılarıyla benzer özellikler gösteren ve farelere uygulanan yöntemlerle psikolojik sorunları olan hastalara umut ışığı olabileceğini açıkladı. Tedavisi mümkün olmayan bazı psikolojik hastalıkların tedavisinde de faydalı olabileceğini umut ediyorlar.