Tüm dünyada ve Türkiye’de hayatı adeta felç eden corona virüsü tespit etmek ve enfekte kişiyi karantinaya almak virüsün önüne geçebilmek için adeta hayati öneme sahip. Peki Türkiye’de corona virüsü testleri hangi hastanelerde yapılabiliyor? Corona virüsü testleri için ücret ödemesi yapılıyor mu?

Alınan tüm önemlerle rağmen corona virüsü Türkiye'de yayılmaya devam ediyor. Hastalığa kapılıp kapılmadığını merak eden vatandaşlar ise ‘virüs testleri hangi hastanelerde yapılıyor' diye internette arama yapıyor. Virüsün Türkiye'de görüldüğü ilk gün 6 hastane pandemi hastanesi ilan edilmişti. Bugün ise Türkiye genelinde pandemi hastanesi ilan edilen toplam 16 hastane bulunuyor. Türkiye genelinde ise 25 hastanede corona virüsü testi yapılıyor. Türkiye'de ilk vakanın görülmesinin üstünden 28 gün geçti ve şu an güncel verilere göre Türkiye'de 42 bin 282 corona virüsü kapmış hasta bulunuyor.

CORONA VİRÜSÜ TESTİ ÜCRETSİZ Mİ?

Sağlık Bakanlığı tarafından aşağıda listesi bulunan hastanelerde corona virüsü testi yaptıran vatandaşların herhangi bir ücret ödemesi gerekmiyor.

CORONA VİRÜSÜ TESTİ HANGİ HASTANELERDE YAPILIYOR?

Adana Şehir Hastanesi - Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Ankara Şehir Hastanesi - Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Bursa Şehir Hastanesi - Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi - Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Eskişehir Şehir Hastanesi - Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Isparta Şehir Hastanesi - Kartal Dr. Lütfe Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi - İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi - İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi - İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi - İzmir Dr. Suat Ceren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Kayseri Şehir Hastanesi - Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Yozgat Şehir Hastanesi