11 GÜNDE 45 KAT ARTTI!

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'nun verilerine göre; 20 Ocak'ta Çin'de görülen vaka sayısı 291'di. Çinli yetkililer bugün itibarıyla virüs nedeniyle 213 kişinin hayatını kaybettiğini, tespit edilen vaka sayısının ise 9 bin 692'ye yükseldiğini duyurdu. Bu sayı, sadece 11 gün içinde corona virüsü vakasının yaklaşık 45 kat arttığını gösteriyor.

Koronavirüs Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere birçok kurumu harekete geçirmişti. Çin’in Wuhan bölgesinde ortaya çıkan virüs 1 hafta içerisinde 213 can alırken bölgede oluşturulan karantina nedeniyle ülkede bulunan Türk vatandaşları zor durumda kalmıştı. Sağlık Bakanlığı bölgede bulunan Türkler için harekete geçti ve ambulans uçak oradaki vatandaşları almak üzere gerekli sağlık personeliyle birlikte yola çıktı.

CORONA VİRÜSÜNDE ÖLÜ SAYISI KAÇ OLDU?

Hızla yayılan salgın nedeniyle can kaybının artmasıyla birlikte dünya çapında önlemler alınmaya başlandı. Özellikle Çin’den gelen yolcular kontrollerden geçirildikten sonra ülkelere alınıyor. Dünya genelinde ölü sayısının 213 olduğu açıklanırken virüs şimdiye kadar 23 ülkeye yayıldı.

TÜRKİYE’DE CORONA VİRÜSÜ TEŞHİSİ VAR MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugüne kadar farklı illerden şüpheli görülen 68 kişiden numune alındığını belirterek, şu ana kadar Türkiye'de kesin olarak yeni koronavirüs tanısı alan hasta olmadığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Koca: Türkiye'de koronavirüsü tanısı koyulan hasta yok.