Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı alarma geçiren corona virüsüyle ilgili soruların ilk muhatabı doktorlar değil, Google oluyor... Tüm dünya arama-motoru Google üzerinden corona virüsünün belirtilerini (semptom), nasıl yayıldığını ve corona virüsünden korunma yollarını araştırıyor. Uluslararası ajanslar ve dünya basını virüsle ilgili haberleri 'son dakika' gelişmesi olarak servis ederken, ölü sayısının ise bugün itibarıyla dokuza yükseldiği açıklandı. 

ABD'YE SIÇRADI 
Virüs henüz Türkiye’de görülmedi, ancak dün ABD’ye ulaştı. Yaklaşık 1.4 milyarlık nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin’de yeni yıl bu ay sonunda kutlanacak. Dolayısıyla milyonlarca insanın hem yurt içi hem de yurt dışı seyahatleri düzenlemesi bekleniyor. ABD'nin Washington eyaletinde bir kişide Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve zatürreye benzetilen "gizemli" hastalığa neden olan koronavirüsü tespit edildi. ABD medyasında yer alan haberlere göre, Çin ziyaretinin ardından hastalanan ve Washington'da tedavi altına alınan kişinin, Vuhan'da görülen koronavirüsünün aynısını taşıdığı belirtildi.

Bu nedenle can almaya hızla devam eden corona virüsünün tüm dünyaya yayılmasından endişe duyuluyor. Virüs şimdiye kadar Çin dışında ABD, Tayland ve Güney Kore’ye yayıldı.

Yetkililerin, “2019-nCoV” olarak anılan virüsün insandan insana geçtiğini resmen açıkladı.

TÜRKİYE HAREKETE GEÇTİ

Çin’de ortaya çıkan ‘corona’ virüsünden Türkiye'nin etkilenmemesi için İstanbul Havalimanı'ndaki Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yetkililer, Çin’den İstanbul’a uçuşu olan hava yolu şirketlerini gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı.

Öte yandan, THY'nin Çin'den İstanbul'a yaptığı seferlerde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı öğrenildi. Çin'den İstanbul'a THY'nin yanı sıra Çin Güney Havayolları (China Southern Airlines) ile Sichuan Airlines tarifeli sefer gerçekleştiriyor.

Kaynak: Sözcü