Youtube Kids uygulaması sonunda  Türkiye’de. iOS ve Android cihazlar için App Store ve Google  Play’de yerini alan YouTube Kids, 21 Nisan 2021 itibariyle Türkiye’de kullanıma açıldı.

 Normal Youtube uygulamasından ,çocukların  önüne uygunsuz içerikli videoların gelip izlemelerini  engellemek için  uygulama geliştiricileri ,"Youtube Kidz "uygulamasını çocuklara daha uygun ve zengin içerikli videoları bu uygulamada sunulup daha güvenli hale getirdi diyebiliriz. 

Yaş gruplarına göre içerikler belirleniyor 

Bu  arada ebeveynler, çocuklar için 8 farklı profil oluşturabiliyor. Profil seçeneklerinde sunulan okul öncesi (2-5 yaş), küçük (5-7 yaş) ve büyük (8-12 yaş ) kategorileriyle  yaşa uygun içerik  seviyeleri de  seçilebiliyor . Ebeveynlerin içerikleri kolayca seçebilmesi için koleksiyonlardan seçim yapma imkanı da sunuluyor. Platformda  yalnızca onaylı içerik modu tercih edildiğinde ise çocuklar sadece  ebevyenlerin  seçtiği kanalları ve içerikleri karşılarına çıkıyor. 

 

Kategorilere göre içerikler 

Öğrenme & Hobiler, Sanat & El Sanatları, YouTuberlar & Aile Vloggerları, Müzik & Dans, Oyuncak & Oyun olarak  belirlenip çocuklar hangi kategorileri  seçerlerse ona göre ilgi alanlarına göre oynatma videoları karşılarına çıkıyor . 

YouTube's adding more age gates to YouTube Kids — this should go well

 

Çoklu çocuk profil oluşturulabiliyor 

Çok sayılı çocuk profili oluşturulabiliyor ayrıca  çocuğunuzun tercihine göre profil resmini  çizgi karakterlerle  özelleştirebiliyorsunuz . 

Parental Control Tools & Resources - YouTube Kids

Altyazı ekleyebiliyorsunuz 

İngilizce videolar için  altyazı özelliğini seçip,  altyazı  videolara ekleyebiliyorsunuz . Ve altyazı metin rengini özel olarak ayarlayıp istediğiniz metin rengini çocuğunuzun sevdiği renge göre ayarlayabilirsiniz.