Çin Ulusal Biyoteknoloji Geliştirme Merkezi Başkanı Cang (Zhang Xinmin ), Favipiravir adlı ilacın koronavirüste hafif vakalar için iyileşme süresini 11 günden 4 güne indirebildiğini söyledi.
Çin’deki klinik deneyler, “Favipiravir” isimli bir ilacın, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı mücadelede etkili olduğunu ortaya koydu.

Çin’in CGTN kanalının haberine göre Çin Ulusal Biyoteknoloji Geliştirme Merkezi Başkanı Cang, Şenzen kentinde 80 yeni tip koronavirüs hastasını kapsayan bir klinik deney yapıldığını belirtti.

Cang, denemenin, Favipiravir’in, hafif vakalar için iyileşme süresini 11 günden 4 güne indirebildiğini gösterdiğini açıkladı.

2014’TEN BERİ JAPONYA PAZARINDA VAR
Wuhan kentinde yapılan diğer bir klinik deneyde, ilacın ateş süresini ortalama 4,2 günden 2,5 güne indirdiğinin tespit edildiğini aktaran Cang, ilacın önemli bir yan etkisinin gözlemlenmediğini anlattı.

Cang, “Favipiravir, 2014’ten bu yana Japonya pazarında bulunuyor ve hiçbir belirgin yan etki görmüyoruz” dedi.

“ÇABALARIMIZ İYİ SONUÇLAR VERMEYE BAŞLADI”
Hubey eyaletindeki yeni sağlık komisyon başkanı Vang Hışhıng, 17 Şubat’ta basına yaptığı açıklamada, Wuhan’da bazı hastanelerde geleneksel Çin tıbbı tedavilerinin de kullanıldığını söylemişti.

Covid-19 ile mücadelede Batı tıbbı ve geleneksel ilaçların bir arada yer aldığını ifade eden Vang, “Çabalarımız iyi sonuçlar vermeye başladı” demişti.

Kaynak: Tele1