Van'da çığ altında kalanlar için arama çalışmaları devam ediyor. Sabah saatlerinde yeniden başlayan çalışmalarda bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. İlk çığ felaketindeki 5 kişiyle birlikte toplam can kaybı sayısı 41'e yükseldi. Yaralı sayısı ise 84 olarak açıklandı.

ÇIĞ BÖLGESİNE GİRİŞ YASAK
Bahçesaray kara yolundaki Yukarınarlıca Mahallesi'nde önlem alan jandarma ekipler, güvenlik nedeniyle vatandaşların çığ bölgesine gitmesine izin vermiyor. Çevre illerden Bahçesaray'a gönderilen çok sayıda 112, UMKE, AFAD, Kızılay ekipleri köyde hazır bekletiliyor. Bölgede toplamda 180 personel, 23 araç ve 1 Mobil Koordinasyon Merkezi görev yapıyor. Halen çığ altında olduğu değerlendirilen 4 kişi aranıyor. Ancak sayının net olmadığı bildirildi.

Van Bahçesaray ve Çatak ilçeleri arasındaki bölgeye düşen ikinci çığda yaşamını yitirenlerin sayısı maalesef  36’ya yükseldi. Evvelsi gün düşen ilk çığda da beş kişi hayatını kaybetmişti.

Bahçesaray ilçesinde önceki gün çığ altında kalan minibüsteki iki kişiyi arama çalışmalarını yürüten ekiplerin üzerine dün öğle saatlerinde çığ düşmüştü. İkinci çığ faciası sonrası kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalarda 60'dan fazla kişi sağ kurtarıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ikinci felaketin ardından 84 kişinin yaralı olarak hastanede tedavi altına alındığını açıkladı. Altı kişinin yoğun bakımda olduğunu ifade eden Bakan Koca, “Yoğun bakım şartlarında takip edilen hiçbir hastamızın genel durumu ciddi ya da ağır değil” dedi.