Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP MYK toplantı sonrası aldığı kararları uygulamaya koyuyor. Seçim yenilenecek ve yeni tarih 23 Haziran. CHP ve İmamoğlu seçimi boykot değil daha iyi çalışıp daha farklı kazanma yollarına gideceğini duyurdu. Diğer yandan YSK'ya iptal konusunda diğer seçimlerin de bu karara göre incelenmesi gerekteğini öne sürerek iptal başvurusu yaptı. Bu başvuruya 24 Haziran ve ilçe belediye seçimleri de dahil.

24 Haziranda yapılan ve Recep Tayyip Erdoğan'ın kazandığı Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin de iptal kapsamında değerlendirilmesi başvurusunu da yapmış oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek bu başvuruları partisi adına bugün verdiği dilekçeyle yaptı. CHP temsilcileri yaptıkları açıklamada YSK'nın seçim iptal ve yenilenmesi kararındaki gerekçesine göre muhtarlık dahil zarf içinden çıkan tüm sonuçlar etkilenmiş oluyor. Dolayısıyla seçimler komple yenilenmeli diyerek yaptıkları başvuru hakkında bilgi verdi. Bu durumda itiraz süresi gündeme gelecek gibi gözüküyor. 

CHP ve İYİ Parti millet ittifakı adına YSK kararına sert tepki göstermiş ve gerekçenin hukuki dayanağı yok hata varsa bu YSK'nın kendi hatasıdır bedelini millete ödetiyor açıklamaları gelmişti. Meral Akşener bugün Ekrem İmamoğlu'nu kabul ederek tam destek mesajı verdi. Ekrem İmamoğlu ise daha güçlü geleceğiz buna inanıyorum dedi. 

Siyasi analizciler de 23 haziran tarihini tartışarak yaz tatiline girilmesinin seçimi etkileyip etkilemeyeceğini tartıştı. Her iki parti de seçimde kıyasıya yarışın olacağını bildiği için seçmen kitlelerini oy kullanması, seçime katılımın sağlanması yönünde çalışmalara başladı.

CHP'nin başvurusu YSK'yi zora sokma nedeni ise kararın gerekçesi. Yani zarfın içinden çıkan İBB başkanlığı sandık kurulu başkanlarının seçilmesindeki usulsüzlükten dolayı şaibeli olduysa diğer adaylar ki buna muhtarlar dahil o halde onalr da aynı sandık kurul başkanlarının imzasıyla resmileşen sonucun kendilerine de etkisi olduğunu düşünüyor. Böylece kaybedenler şu an için yeniden seçim konusunda bir umut aralamaya başladı. kazananlar ise şu an belirsiz sürecin geçmesiyle YSK'nın vereceği karar doğrultusunda kesin olarak görevlerine devam edip etmeyecekleri belli olacak.

demokrasigazetesi.com