CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe üzerine yaptığı konuşmada "Bu bütçede emekçiler yok, mahsulünü tarlada yakan köylü yok" diyerek bütçe taslağını yırtıp yere attı. AKP'li vekillerin "Meclis'i kirletti" tepkisine CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Mustafa Elitaş'ın kürsüde yırttığı Man Adası belgeleri ile yanıt verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bütçesi üzerine konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, konuşması bittiğinde konuşma metninin yazılı olan kağıtları yırtıp yere atınca AKP ve CHP Grupları arasında tartışma yaşandı.

TBMM Genel Kurulu bütçe görüşmeleri kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bütçesi hakkında söz alan ve bütçe tasarısını eleştiren CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, "Bu bütçede emekçiler yok, mahsulünü tarlada yakan köylü yok. 1.5 milyon dolar havale yapabilen emekli öğretmenin bütçesi var ama emekli olduğu halde taksicilik yapmak zorunda olan öğretmenin bütçesi yok " diyerek metnin yazılı olduğu kitapçıktaki kağıdı yırtıp yere attı.

"KAĞITLARI TOPLAYIN" TARTIŞMASI

CHP'li Yedekci'nin bütçe metnini yırtmasına AKP sıralarından tepki geldi. AKP Grup Başkancekili Bülent Turan "Şov yapmayın. Meclis'i kirlettiniz" diyerek tepki gösterdi. Oturumu yöneten Pervin Buldan, Yedekci'den kağıtları toplamasını istedi.

CHP'Lİ ÖZKOÇ ELİTAŞ'I HATIRLATTI

AKP'lilerin ve Buldan'ın kağıtların toplanması çağrısı üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Man Adası belgelerini yırtan AKP'li Mustafa Elitaş'ı hatırlattı.

"İNSANLARI ZEHİRLEDİNİZ, ARTİSTLİK YAPMAYIN"

Gülay Yedekci ise AKP'den gelen tepkilere "AKP her zamaki gibi şov yapıyor. Türkiye'yi zehirlediler. Zonguldak'ta herkes kanser. 3 tane kağıdı almak iş değil. Burada millete artistlik yapma" diye yanıt verdi.