İstinaf Mahkemesi CHP eski Milletvekili Eren Erdem hakkında tahliye kararı verdi.

Eren Erdem’in avukatının yaptığı açıklamayla eski vekil Erdem, gün sonuna kadar mutlak suretle tahliye edilmesi gerekiyor.  Ama yurt dışına çıkma yasağı ile tahliye edilecek, dedi.

Silivri Cezaevi’nde olan Eren Erdem silahlı terör örgütüne üye olmanın yanında örgüte bile istiye yardım etmek suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Erdem’in avukatı Efkan Bolaç’ın yaptığı açıklamaya göre dava temyiz aşamasına geçişinde mahkeme Erdem’in infaz süresini göz önüne alarak tahliyesine karar verdi.

Eren Erdem’in Silivri Cezaevi’nde hapis sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri ve parti genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Eren Erdem ile iletişime geçmiş ve Erdem’in söylediklerini halka iletmişlerdi. Mahkememe kararı sürecinde de Erdem’i yalnız bırakmadılar ve tahliye kararı için ellerinden gelenleri yaptılar.

Cumhuriyet Halk Partisi PM üyesi Eren Erdem’in tahliyesi için CHP İstanbul İl Örgütü 1 Kasım’da eylem yapacaklarını açıkladılar.

Beklenmedik tahliye kararı başta Eren Erdem’i daha sonra ise Cumhuriyet Halk Partilileri ve Erdem’in ailesini mutlu etti.