Dışişleri Bakanı, "Suriye'de çözüm için 2 metin var, her an yürürlüğe girebilir. Birileri Türkiye çark etti diyor, biz başından beri en iyi çözüm ateşkes ve siyasi çözümdür diyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye'de çözüm için iki metin var, biri siyasi çözümle ilgili diğeri ateşkes; her an yürürlüğe girebilir. Birileri (Suriye konusunda) Türkiye çark etti diyor, biz başından beri en iyi çözüm ateşkes ve siyasi çözümdür diyoruz" dedi.

BEŞTEPE'DEKİ RESEPSİYONDA KONUŞTU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenen bir resepsiyonda Suriye'deki gelişmeler ve Türkiye ile Rusya'nın Suriye'de taraflara sunacakları genel ateşkes planı önerisinde anlaştığı haberleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE ÇARK ETTİ" DİYENLERE CEVAP"

Çavuşoğlu şunları söyledi:

- Suriye'de çözüm için iki metin var, biri siyasi çözümle ilgili, diğeri ateşkes. Her an yürürlüğe girebilir.

- Birileri (Suriye konusunda) Türkiye çark etti diyor, biz başından beri en iyi çözüm ateşkes ve siyasi çözümdür diyoruz.

- Sağlanan ateşkesi Suriye geneline yaymak istiyoruz. Bu ateşkesi ihlal edenlere karşı, bunu da denetlememiz ve engellememiz lazım.

- Artık Suriye'de kalıcı bir ateşkes ve müzakerelerle de siyasi dönüşüm olsun istiyoruz.

- Beşar Esed'li siyasi bir dönüşüm olmayacağını biliyoruz, Esed'i muhalefetin de kabul etmeyeceğini biliyoruz.

- Terör örgütlerin görüşmelerin dışında tutulacak. Görüşmelerde PYD yer almayacak. Türkiye'nin YPG ve DEAŞ'la mücadelesi devam edecek

AA DUYURMUŞTU: TÜRKİYE VE RUSYA ANLATI

AA, Türkiye ile Rusya'nın Suriye'de çatışan taraflara ülke genelinde ateşkes başlatmaları amacıyla önerecekleri bir plan üzerinde mutabakata vardığını yazmıştı.

PESKOV: YETERİNCE BİLGİM YOK

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ve Türkiye'nin, AA'nın aktardığı gibi Suriye'de bir ateşkes planı üzerinde anlaştığının doğru olup olmadığı sorusuna "Bu soruya yanıt veremem. Yeterince bilgim yok" yanıtını vermişti.(internetingazetesi)