Fatih Altaylı: Filmi taktıran kadı söktüren kadı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliğiyle araçlarda cam filmi ve renkli cam yeniden yasak kapsamına alındı. Fakat tartışmalar bitmek bilmiyor. Cam filmi neden yasaklandı, neden serbest bırakıldı sonra neden yine yasaklandı sorusuna yanıt veren yok. Konuyu köşesine taşıyan Fatih Altaylı cam filmi yüzünden aracının bağlandığını ve gecenin bir vakti pijamayla sokak ortasında kaldığını yazdı.

Fatih Altaylı'nın 'Filmi taktıran kadı söktüren kadı' başlıklı bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

FİLM YOK. ARAÇ ZIRHLI. O DA ORİJİNAL CAMI DEDİMSE DE DİNLEMEDİ

Yıllar önce çok yakın bir akrabamız ziyaretimize gelmişti. Gecenin bir saati evine gitmek için taksi çağırmamızı isteyince, “Ne münasebet. Gecenin bu saatinde ben bırakırım” dedim. Hemen arabaya atladım ve 15-20 kilometre mesafedeki evine bıraktım dönüyorum. Polis çevirdi. Zırhlı otomobil camı açılmıyor. Kapıyı açtım, evrakı verdim. Polis memuru evraka baktı, sorun yok. “Fatih Bey otomobilinizi bağlayacağız” dedi. “Niye?” diye sordum. “Camlarda film var” dedi. “Film yok. Araç zırhlı. O da orijinal camı” dedimse de dinlemedi. 

NİYE SERBEST BIRAKILDI BELLİ DEĞİL, NİYE YENİDEN YASAKLANDI BELLİ DEĞİL

Ben altımda pijama, ayağımda ev terliği kaldım sokakta. Yanımda para da yok işin vahimi. Neyse zor bela bir taksiye atlayıp eve döndüm, evden para alıp taksinin parasını ödedim. Bir iki yıl önce cam filmi serbest bırakıldı. Şaşırdım. Millet de koşup cam filmi taktırdı otomobillerine. Aradan kısa bir süre geçti. Film yine yasaklandı. Niye serbest bırakıldı belli değil, niye yeniden yasaklandı belli değil.

ŞİMDİ YİNE BİR ARABA PARA VERİP FİLM SÖKTÜRÜYOR

Sadece millet boşu boşuna bir araba para verip film taktırdı. Şimdi yine bir araba para verip film söktürüyor. Bu cam filmi meselesi de eğitim politikamıza döndü. En iyisi gidip zarar ziyan davası açmak. Ama filmi taktıran kadı, söktüren kadı. Kimi kime dava edeceksin.