Güzel şehrimiz Karaman'da hasadı yapılan kavun herkesin yüzünü güldürüyor. Tanıtım amaçlı da birçok çalışmalar yapılmaya başlandı.

Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayram; Karaman'ın Süleymanhacı köyündeki kavun hasadının çok verimli geçtiğini ve bu konuyla ilgili bu bölgede yetiştirilen kavunun tanıtılması adına birçok çalışma başlatıldığını bildirdi. Bölgede yaklaşık olarak 500 dekar alanda yapılan ekimlerde dekar başına 2 ton kavun hasat edildiği bildirildi. Bölgedeki kavunun aromasının diğer kavunlardan farklı olduğu söylendi. Hatta bazı fırsatçı kavun üreticilerinin kendi kavunlarını Süleymanhacı kavunu diye sattıkları ortaya çıktı. Yetkililer bu fırsatçılara fırsat vermemek adına çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi. Bu konuyla ilgili de tüketicilere Süleymanhacı bölgesindeki kavunların hasadının 10 Ağustos tarihinde yapıldığı ve bu tarihten önce satılan tüm kavunların Süleymanhacı kavunu olmadığının bilgisi verildi.

Süleymanhacı kavununu diğer kavunlardan ayıran bir kaç özellik; aroması, kokusu, tadı, lif yapısı, deseni, dayanıklılığı. Yine kavunun daha geç aylara kadar dayandığı ve geç hasat edilmesi bir diğer farklı özelliği. Yetkililer bu kavunun üretimini daha da arttırmak ve daha fazla insana ulaştırmak adına ellerinden geleni yapıyorlar.