Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Türkiye'nin en prestijli ödüllerinden biri olan Engelsiz Yaşam Vakfı yılın en iyileri ödül töreni dün akşam düzenlenirken, bu yıl 12.si düzenlenen ödül töreninde ödüller sahiplerini buldu. Kimler ödül aldı? Cevaplar haberimizde..

 

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Türkiye'nin en prestijli ödüllerinden biri olan Engelsiz Yaşam Vakfı yılın en iyileri ödül töreni dün akşam düzenlenirken, bu yıl 12.si düzenlenen ödül töreninde ödüller sahiplerini buldu. Kimler ödül aldı? Cevaplar haberimizde.. 

 

Engelsiz Yaşam Vakfı’nın bu yıl 12.kez düzenlediği Yılın En İyileri Ödül töreni yapıldı. Törene katılan pek çok önemli isim ödüllerini alırken gece önemli ve anlamlı buluşmalara sürprizlere sahne oldu. Engelsiz Yaşam Vakfı başkanı Atilla Kaplakarslan “Bu güzel ve önemli geceden elde edilen gelir her zaman olduğu gibi yine önünde “engel” olan herkes için kullanılacak” dedi.

 

12. engelsiz yasam yilin en iyileri odulleri sahiplerini buldu 1

 

Her yıl aralıksız olarak düzenlenen ve bu yılda 12. kez gerçekleşen “Engelsiz Yaşam Vakfı 12. Yılın En İyileri Ödül Töreni” Boyut Çelik Kapı ana sponsorluğunda Pullman İstanbul Hotel Balo Salonu’nda yapıldı. Vizyon Production ve Bonart Ajans tarafından düzenlenen, Tayyar Işıksaçan ile Ayça Kuru’un sunuculuğunu yaptığı, sanatçı Hilal Özdemir’in ise “Kırmızı Halı röportajlarını yaptığı ödül töreni, Bir Adım Sağlık ekibinin desteği ile pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirildi. Davetlilerin Hes kodlarına bakılıp, ateşleri ölçülerek özenle dezenfekte edilen sosyal mesafenin korunduğu balo salonundaki görkemli törene pek çok önemli isim katıldı.

 

Ana Sponsor Boyut Çelik Kapı tarafından ödül alacak her kişi ve kuruluşlar adına Kayseri’deki ağaçlandırma alanına on adet fidan dikildiği organizasyonda, Selda Alkor, Tamer Karadağlı, Serdar GÖKHAN, Uğur Dündar, Müjdat Gezen ve kızı Elif Gezen, Coşkun Sabah, Buket Aydın, Pınar Deniz, Kaan Urgancıoğlu, Hüsnü Şenlendirici, Masterchef programının ünlü şefleri Somer Sivrioğlu ve İtalyan şef Danilo Zanna, Açelya Akkoyun, Şoray Uzun, Derya Bedavaci, Gülden Kalecik Demirtaş, Özgür Aras, Canan Enderson geceye katılan isimler arasında yer aldılar.

 

Müjdat Gezen

 

Dört büyük isime onur ödülü…

 

Ödül töreninde bu yıl da müzik, tiyatro, sinema, TV, spor, sahne ve iş dünyasının “En”leri  vakfın yaptığı anketlerle belirledi. Ayrıca 2021 yılının en başarılı sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra, kendi alanlarındaki önemli isimlerden Müjdat Gezen, Uğur Dündar, Selda Alkor ve Serdar Gökhan’a “Yaşam Boyu Meslek  ve Onur Ödülleri verildi.

 

Müzayede ile engellilere destek…

 

Gecede düzenlenen müzayede de ise bağışçılar tarafından vakfa verilen üç parçadan oluşan ilginç parçalar açık artırmada satılarak gelir elde edildi. Milliyet İstiklal Savaşı gazetesi orjinal sayısı, merhum iş insanı Sakıp Sabancı imzalı 100.000 liralık kağıt para ve Atatürk’ün elyazısı ile yazılmış Gençliğe Hitabe’nin bir örneği, Almanya’da yaşayan hayırsever Türk iş insanı “Mr. Jade” lakaplı Özkan Şen tarafından satın alındı. Mr. Jade aynı zamanda çeşitli zamanlarda yaptığı pek çok hayır işlerinden dolayı da “Vakıf Özel Ödülü”ne layık görüldü.

 

master chef

 

Tamer Karadağlı ve Sümer Ezgü’den sürpriz düet…

 

Gecede “Yılın En Başarılı Türk Halk Müziği Erkek Sanatçısı” ödülünü alan Sümer Ezgü ödülünü aldıktan sonra sahnada bir türkü seslendirdi. Ardından ünlü oyuncu Tamer Karadağlı’yı sahneye alan Ezgü, birlikte düet yaparak “Hekimoğlu” türküsünü seslendirdiler.

 

Coşkun Sabah ve Buket Aydın düet şarkı söyleyecekler…

 

Törende “Yılın Albümü” dalında ödül alan Coşkun Sabah ile “Yılın Sohbet Programı” dalında ödülünü alan ünlü sunucu Buket Aydın birlikte sürpriz bir karar aldıklarını belirterek Engelsiz Yaşam Vakfı yararına yeni bir şarkıyı düet olarak okuyacaklarını söylediler. Yakında stüdyoda çalışqmalara başlayacak olan ikili oldukça heyecanlıydılar. Coşkun Sabah “Buket hanımın çok güzel sesi var. Bir gün kendisine şarkıya eşlik etmesi için mikrofon tutmuştum çok güzel bir sesle şarkı söyledi. Oradan biliyorum sesini” dedi.

 

12. engelsiz yasam yilin en iyileri odulleri sahiplerini buldu 4

 

Müjdat Gezen kızı için “Unutma Beni”yi söyledi…

 

Müjdat Gezen ve kızı Elif Gezen birlikte sahneledikleri “Baba Kız” adlı tiyatro oyunu ile “Yılın En İyi Tiyatro Oyunu” ödülünü aldılar. Sahnede birlikte ödül alan baba ve kızı büyük alkış alırken 60. sanat yılını kutlayan Müjdat Gezen oyunda seslendirdiği, unutulmaz isimlerden Esmeray’ın “Unutma Beni” adlı şarkısını canlı olarak seslendirdi. Duygulu anların yaşandığı geceye Müjdat Gezen ve kızı Elif’te damga vurdular.

 

Hüsnü Şenlendirici Klarnetini bağışladı…

 

Klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici’de ödül almak üzere geceye katılanlar arasındaydı. Sahneye çıkarak Sibel Can ve Hakan Altun ile birlikte yaptıkları “Şarkılar Bizi Söyler” programının “Yılın En Başarılı Müzik Programı” ödülünü alan sanatçı, gelecek yıl yapılacak olan ödül töreninde müzayede de satılmak üzere klarnetini bağışladığını söyledi. Şenlendirici’nin klarneti engelliler için önümüzdeki yıl satışa çıkarılacak.