Suudi Arabistanın başkenti olan Riyad’da Başbakan Muin abdülmelik başkanlığında toplanan ve istisnai toplantıda yemen’nin güneyindeki silahlı isyancı harekatına karşı alınması gereken önlemler masaya yatırıldı.

 

Yemen hükümeti ise birleşik Arap Emirliklerinin Ordu’yu hedef alan saldırılarına alakalı olarak bu tür saldırılar sahte olarak nitelendiriliyor dedi. Söz konusu saldırı ise uluslar arası toplumda tüm kanuni sorumluluğun birleşik Arap Emirlikleri nde olduğu belirtilen hükümet saldırıyı kınamakla yetindi. Aynı zamanda toplantı sırasında hükümet uluslararası toplum ve birleşmiş milletler güvenlik konseyi’nden sorumluluğunun yerine getirmesini ve birleşik Arap Emirliklerinin ise Yemen ordusuna karşı düzenlediği saldırıyı kınaması çağrısında bulunuldu. Ancak hiçbir zaman işlerini doğru düzgün yapmayan ve Her zaman üç maymunu oynayan birleşmiş milletler ise bu konuda sessiz kaldı.

 

Suudi Arabistan hükümeti ile Yemen arasındaki saldırılar sıklıkla devam ediyor. Yemen hükümeti Suudi Arabistanın hava sahasına girerek füze atıyor buna istinaden Suudi Arabistan hükümeti ise Yemen’e saldırı düzenliyor bunun neticesinde ise Yemen’de açlıkla mücadele eden Yemen halkı mazlum bir durumda. Günlerce yiyecek ekmek bulamayan Yemen halkına şu an için bir yardım ulaşmıyor. Suudi Arabistanın sözde Müslüman olduğunu dünya gayet iyi biliyor ancak müslümanlığın gerektirdiği vazifeleri sadece kendilerine yapıyorlar. Çevresindeki bulunan açlık Ve sefaletlik içerisinde olan ülkelere yardım yapmadıkları gibi o ülkelere baskı ve değişik politikalar uygulayarak Amerika’nın kuklası olmaya devam ediyorlar.