Transfer Sezonunu iyi değerlendiren Fenerbahçe ve Galatasaray Dan hemen sonra Kara Kartallar'da taraftarları sevindiren transferler gerçekleşti. Beşiktaş transfer döneminin son gününde hucüm hattını güçlendirdi . Siyah Beyazlılar Abdoulay Diaby ile anlaşmaya vardı.  Siyah – Beyazlılar Abdoulay Dıaby Sportıng Lizbon‘dan 1 yıllığına kiraladı . Sportın Lizbon‘un 28 yaşındaki kanat oyuncusu bu sezon beşiktaş forması giyecek .

Kulüp Dıaby‘i  satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiraladığını açıkladı . Geçen sezon Portekiz Ligi‘nde 19 kez ilk 11 de sahaya çıktı 2 gol attı .  Bu arada Sporting Lizbon Kulübü de Diaby'nın satın alma opsiyonunun 5 milyon Euro olduğunu duyurdu.


Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada , "Kulübümüz , Abdoulay Diaby 'nin bir yıllığına kiralık olarak kadromuza katılması için Sporting CP kulübü ile satın alma opsiyonlu olarak anlaşmaya varmıştır . Beşiktaşımıza önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız Abdoulay Diaby’ye Beşiktaş Ailesi’ne hoş geldin der , başarılar dileriz " denildi .